Kuyt blij voor Wijnaldum: "Dit is een supermooie transfer"

22 juli 2016, 08:16

Helemaal officieel is het nog niet, maar Georginio Wijnaldum is hard op weg naar Liverpool. De aanvallende middenvelder maakt op korte termijn voor ongeveer dertig miljoen euro de overstap van Newcastle United, zo wisten Engelse media al te melden. Ook Dirk Kuyt rekent op een transfer van de Nederlander naar zijn oude club. De aanvaller van Feyenoord is blij voor Wijnaldum.

"Een supermooie transfer voor Gini", jubelt Kuyt in De Telegraaf. Wijnaldum staat al enige tijd in de belangstelling van Liverpool, zo weet Kuyt. "Het mooiste compliment voor hem is dat zijn naam al in mijn tijd bij Liverpool binnen de club gonsde. Hij was door de scouts al in zijn jeugdjaren bij Feyenoord aangeduid als een zeer groot talent. Toen ik bij Liverpool voetbalde, hoorde ik ze regelmatig zeggen dat hij op een dag een prachtige aanwinst zou zijn."

Afgelopen seizoen degradeerde Newcastle, maar Wijnaldum maakte in dat jaar een uitstekende indruk in de Premier League. Zijn prestaties hebben hem nu dus een transfer naar Liverpool opgeleverd. "Hij zit nu bij een topclub in Engeland en daar hoort hij ook thuis. Onder leiding van Jürgen Klopp wil Liverpool de weg omhoog weer inslaan. Ik ben zelf bij de halve finale in de Europa League geweest en toen merkte ik al dat er iets aan het groeien is. Dat Klopp het in Gini ziet zitten is mooi voor de speler. Ik ken hem goed, heb in Brazilië ook fijn met hem samengespeeld. Hij is niet alleen een goede voetballer maar ook een speler met de longen van een paard", besluit Kuyt.

Overigens maakte Wijnaldum afgelopen seizoen al zijn elf Premier League-goals in het stadion van Newcastle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen