Groep A: Arsenal wint na achterstand, ook zege PSG

1 november 2016, 22:54   Bijgewerkt: 2 november 2016, 00:40

Ondanks een 2-0 achterstand heeft Arsenal de uitwedstrijd tegen Ludogorets weten te winnen in Groep A van de Champions League. De Engelsen wonnen met 2-3, mede dankzij een late goal van Mesut Özil. Door de overwinning is Arsenal inmiddels zeker van de volgende ronde. Ondertussen plaatste ook Paris Saint-Germain zich, door bij FC Basel met 1-2 te winnen.

Arsenal kende in de vorige speelronde geen problemen met Ludogorets, waar Jody Lukoki en Virgil Misidjan op de bank zaten, gezien de 6-0 overwinning. Vanavond had de ploeg het echter veel lastiger. Dat kwam voornamelijk door de dramatische start die de gedeelde koploper van de Premier League beleefde. Al na vijftien minuten keken de bezoekers tegen een 2-0 achterstand aan. Cafu werkte na twaalf minuten de 1-0 binnen, Claudiu Andrei Keserü tekende drie minuten later met een intikker al voor de 2-0.

Door de zege staat Arsenal na vier speelronden op tien punten, net als PSG. De Franse sterrenformatie had net als The Gunners een late treffer nodig om de meubelen te redden. Verdediger Thomas Meunier scoorde in de negentigste minuut de 1-2 op bezoek bij FC Basel, dat in de 76ste minuut door een prachtige afstandstreffer van Luca Zuffi nog langszij was gekomen. Hij maakte het doelpunt van Blaise Matuidi met zijn treffer ongedaan, maar voldoende voor een Zwitsers punt was dat uiteindelijk dus niet. Overigens eindigde de thuisploeg met tien man, omdat Serey Die in de tweede helft zijn tweede gele kaart had gekregen.

In de volgende speelronde kruisen Arsenal en PSG, die nu allebei al geplaatst zijn voor de achtste finales, in Londen om de koppositie.