STRAFSCHOP Ajax
  • 90' +4
    Maar er wordt toch gekeken of er een pingel moet komen...
  • 90' +3
    Kudus wil een strafschop, maar Manschot vond het blokken van de inzet van de Ghanees geen hands.
  • 90' +2
    Vijf minuutjes extra tijd.
  • 90' +2
    Medic gekozen tot man van de wedstrijd.
  • 90' +1
    Corner Ajax
  • 90'
    Forbs opnieuw gevaarlijk, maar zijn lage voorzet wordt weggehaald.
  • 89'
    Forbs opent gevaarlijk op Bergwijn, die geeft strak voor en Klaassen lijkt te scoren. Maar Brouwer redt wederom.
  • 87'
    Het duel is gespeeld.
  • 87'
       Wijndal en Forbs komen nog in de ploeg voor Owen Wijndal en Brian Brobbey.
  • 87'
    Bergwijn nog bijna met een tweede goal, maar stuit opnieuw op Brouwer.
  • 86'
    Bergwijn speelt zichzelf knap vrij, komt naar binnen prikt raak in de verre hoek. Heerlijke individuele actie.
  • 85'
    Prima aanval over de linkerkant, dito afronding van Bergwijn.

DOELPUNT

• 84'
      DOELPUNT! Bergwijn beslist het duel in Amsterdam.
  • 82'
    Prima trap van Van den Boomen, Ziyech-achtig bij Real Madrid-uit, maar Brouwer tikt de bal corner.
  • 80'
      Bakboord pakt Brobbey aan: vrije trap Ajax. Een soort korte corner. Geel voor Bakboord.
  • 80'
    Van den Boomen probeert het weer, maar Brouwer ligt wederom in de weg.
  • 78'
    Ajax heeft wat meer controle gekregen na de 2-1.
  • 76'
    Aan de andere kant is Heracles Almelo ook gevaarlijk, maar vanaf de rechterkant schiet Bakboord helemaal vrij open.
  • 75'
    Tahirovic legt de bal klaar bij de tweede paal. Kudus neemt knap aan en werkt met de binnenkant van zijn voet binnen: 2-1.

DOELPUNT

• 75'
      DOELPUNT Ajax! Kudus breekt de ban.
  • 74'
    Schot van Kudus opnieuw geblokt.
  • 72'
    Bruns en Rensch hebben het aan de stok. Nieuwe regels: beiden geel.
  • 72'
    De corner die volgt blijft liggen, is gevaarlijk, maar Ajax krijgt de bal uiteindelijk weg.
  • 71'
    BRUNS! De middenvelder schiet vallend snoeihard vanaf rechts, maar Gorter stompt weg.
  • 70'
    Ajax bouwt weer op, nog twintig minuten. Maar de laatste minuten heeft Ajax het weer wat moeilijker.
  • 68'
    Voorzetje van Kudus gaat over alles en iedereen heen: doeltrap.
  • 68'
       Limbombe, Roosken en Vejinovic komen bij Heracles Almelo voor Nankishi, Willems en Ouahim.
  • 67'
    Schot van Kudus geblokt.
  • 66'
    Aax dringt aan, krijgt kansjes, maar Heracles Almelo blijft vooralsnog relatief gemakkelijk op de been.
  • 63'
    Brobbey is weg in de counter, maar komt uit op z'n linkerbeen. Zwak schotje, Brouwer redt.
  • 62'
    Ongevaarlijk, ingooi Heracles.
  • 62'
    Corner Heracles Almelo aan de andere kant.
  • 62'
    Ditmaal wil de Johan Cruijff Arena een strafschop, nadat Van den Boomen op Hoogma schiet. Maar de aanvoerder van Heracles Almelo lag door het duel ervoor al op de grond.
  • 61'
    BERGWIJN! Een pass van Van den Boomen valt voor de voeten van Bergwijn, terwijl die naar Brobbey moest. Maar de captain schiet over.
  • 60'
       Klaassen komt binnen de lijnen voor Taylor.
  • 57'
    Hoge bal Van den Boomen op Brouwer, die wegstompt.
  • 56'
      Engels ook op de bon. Salah-Eddine tikt hij naar de grond. Vrije trap op de zijlijn voor Ajax.
  • 56'
    Schot Kudus! Net iets te veel naar midden, Brouwer redt.
  • 54'
      Anas Ouahim wordt gepoord door Kudus, waarna de middenvelder de Ajacied in meerdere pogingen naar de grond werkt.
  • 53'
    Heracles Almelo blijft na de thee relatief simpel op de been tegen Ajax.
  • 52'
    Ongevaarlijk.
  • 50'
    Corner Heracles Almelo! Engels wilde Hato uitkappen, maar die haalt de bal weg bij de spits.
  • 49'
    De corner die volgt is ongevaarlijk.
  • 48'
    BROBBEY! De spits van Ajax verovert de bal van Hoogma en komt uit een een-tweetje met Kudus vrij voor Brouwer, maar de spits wacht te lang en schiet op de goalie.
  • 48'
    Een tam begin van de tweede helft van Ajax.
  • 47'
    Eindigt in een ingooi aan de andere kant van het veld.
  • 46'
    Corner Ajax. Een voorzet wordt eruit gehaald.
  • 46'
    De bal rolt weer: wint Steijn bij zijn debuut namens Ajax?!
  • 56'
    PAUZE! Ajax 1-1 Heracles Almelo.
  • 46'
    Het net moet nog even gerepareerd worden, dus ook de rust duurt langer, net zoals de eerste helft tien minuten extra tijd had.
  • 45' +11
    ...maar Engels draait weg en kan niet bij de bal.
  • 45' +11
    Combinatie Ajax loopt spaak, Heracles Almelo countert...
  • 45' +10
    Salah-Eddine! De linksachter wil zijn fout herstellen, maar schiet vanaf een meter of twintig rakelings langs het doel.

DOELPUNT

• 45' +10
      'Medic, Medic, Medic', wordt nu al gescandeerd.

DOELPUNT

DOELPUNT

• 45' +10
      Daarmee is de schade voor Ajax snel hersteld. Wat een wereldgoal van Medic.

DOELPUNT

• 45' +9
      Namens een meter of dertig schiet hij SNOEIHARD raak in de kruising. Wat een WERELDGOAL!

DOELPUNT

• 45' +9
      Jakov Medić schiet raak namens Ajax!
  • 45' +8
    WAT EEN GOAL!
  • 45' +7
    Ajax laat de bal rondgaat, even bijkomen van de schrik van het tegendoelpunt.
  • 45' +6
    Van den Boomen stuurt Kudus diep, maar die komt een half been lengte tekort om de bal mee te kunnen nemen.
  • 45' +6
    Salah-Eddine schiet hard tegen Hato op, wat ongelukkig...
  • 45' +5
    Wat klungelig bij Ajax achterin. Een hoge bal wordt weggehaald door Ajax, maar ze schieten tegen elkaar aan en zo valt de bal pardoes voor de voeten van Engels.

DOELPUNT

• 45' +5
      DOELPUNT Heracles ALMELO!
  • 45' +4
    En daar is de volgende kans uit de corner: Medic klopt vlak voorlangs.
  • 45' +4
    VAN DEN BOOMEN! De middenvelder schoot van buiten het zestienmetergebied hard en hoog in, maar ziet Brouwer redding brengen.
  • 45' +2
    Kudus haalt de achterlijn, maar zijn voorzet wordt geblokt door Brouwer. De druk van Ajax neemt toe.
  • 45' +1
    De vrije trap van Ajax is ongevaarlijk, maar levert wel een corner op.
  • 45'
    Tien minuten extra tijd!
  • 45'
       Thomas Bruna komt Hornkamp vervangen, die toch niet verder kan.
  • 44'
    Vrije trap voor Ajax aan de rechterkant van het veld, ter hoogte van de zijlijn.
  • 44'
    Schot van Bergwijn vanaf een metertje of twintig: geblokt.
  • 44'
    Ajax laat de bal rondgaan. Bakboord loopt wat soepeler, Hornkamp nog niet echt.
  • 42'
    Hornkamp en Bakboord strompelen beiden op het veld, maar gezien het aantal blessures, duurt de rust nog wel even.
  • 42'
    Na een uitgebreide behandeling gaat Bakboord het opnieuw proberen.
  • 40'
    In de aanval daarvoor kwam Salah-Eddine heel ongelukkig, maar keihard neer op de enkel van Bakboord. De back ligt daardoor op de grond.
  • 39'
    Poginkje Tahirovic: in de handen van Brouwer.
  • 38'
    Voorzet vanaf links naar Brobbey, die legt neer voor Taylor, die in het zijnet schiet.
  • 37'
    TAYLOR! De middenvelder schiet na een combinatie met Brobbey van dichtbij in het zijnet. Prima aanval.
  • 36'
    Hornkamp zit op de grond en lijkt niet verder te kunnen. Komt er een volgende blessurewissel aan in Amsterdam?
  • 35'
    Gorter maakt tot dsuver een rustige indruk. Een aantal keer kreeg hij al de bal, maar lijkt goed in het ritme te zitten.
  • 34'
  • 34'
    Heracles verdient aan de andere kant een ingooi.
  • 33'
    Brobbey kopy naast.
  • 32'
    Corner Ajax
  • 31'
    De bal rolt weer, kijken hoe de ploegen uit deze onderbeking van zo'n vijf minuten komen.
  • 31'
       Gorter heeft ook oog voor Rulli, die per brancard naar de kant gaat.
  • 29'
       Gorter komt Rulli vervangen bij Ajax
  • 27'
    De keeper moet per brancard van het veld bij Ajax
  • 27'
    Niet Diant Ramaj, maar Jay Gorter loopt warm. Kan Rulli verder?
  • 26'
    Rulli heeft last van de schouder.
  • 26'
    Rulli ligt op de grond: Hornkamp liep vol in op de keeper, die daar veel last van heeft.
  • 25'
    Hoge bal richting Kudus ongevaarlijk: doeltrap.
  • 23'
    Deze bal komt in de handen van Brouwer.
  • 23'
    Volgende corner Ajax: die waren tot dusver gevaarlijk.
  • 21'
    BROBBEY! De aanvaller staat bij de tweede paal he-le-maal vrij, maar krijgt de bal niet tussen palen.
  • 21'
    Corner Ajax.
  • 20'
    Ajax begon goed tegen Heracles Almelo, maar de laatste minuten zijn de bezoekers iets gevaarlijker.
  • 18'
    Heracles Almelo is de laatste minuten wat gevaarlijker dan Ajax.
  • 17'
    Balverlies achterin, Hornkamp schiet van buiten de zestien, maar treft ook een Ajax-been.
  • 16'
    Heracles Almelo krijgt twee grote kansen. Beide schoten van Engels worden door Medic gestopt, maar bij de tweede poging lag Rulli al op de grond.
  • 16'
    MARIO ENGELS!
  • 13'
    Alle spelhervattingen van Ajax zijn tot dusver gevaarlijk. Van den Boomen trapt vanavond echter ook weleens minder lekker. Eerst een lange bal richting Heracles-keeper Brouwer, ditmaal gaat een hoge bal over de zijlijn.
  • 12'
    Opnieuw Brouwer: ditmaal pakt hij de kopbal van Medic.
  • 11'
    Prima vrije trap van Van den Boomen, maar te veel door het midden om te scoren.
  • 10'
      Aan de andere kant gaat Hoogma op de bon. Hij baalt Brobbey neer, vrije trap op de rand van het zestienmetergebied.
  • 9'
    Fraaie redding van Rulli! De keeper houdt een harde kopbal tegen, daarna gaat de vlag omhoog voor buitenspel. Hoogma liep te vroeg weg en kopte vervolgens naar de grond.
  • 8'
    Vrije trap Heracles Almelo, halverwege de helft van Ajax.
  • 6'
    BERGWIJN! De captain krijgt een lage corner, schiet met echts voorlangs. Medic kan er bij de tweede paal nét niet bij.
  • 5'
    Voorzetje Kudus, die de achterlijn haalt en teruglegt: Hoogma maakt er een corner van.
  • 4'
    Schotje van Taylor! Brouwer stompt de bal niet helemaal lekker weg. Taylor vangt op, maar raakt de bal niet helemaal lekker.
  • 2'
    Prima eeste aanval van Ajax, maar de lage voorzet van Salah-Eddine wordt eruit gehaald door Heracles Almelo.
  • 1'
      De eerste helft is van start tussen Ajax en Heracles Almelo.
  •
    Steijn kan bij de seizoensopener geen beroep doen op Steven Berghuis, die een schorsing van drie wedstrijden uitzit. Remko Pasveer (gebroken hand) en Ahmetcan Kaplan (knieblessure) zitten in de lappenmand, terwijl de van Manchester City overgekomen Carlos Forbs nog niet fit genoeg is om een hele wedstrijd te spelen. De buitenspeler maakt wel deel uit van de wedstrijdselectie.
  •
    Vorig seizoen verloor Heracles Almelo met 4-1 van Jong Ajax: gaat het tegen de hoofdmacht ditmaal beter?