Koeman over Heijblok: "Kan moeilijk zelf op goal staan"

28 juni 2009, 18:20   Bijgewerkt: 28 juni 2009, 18:25

AZ verraste deze week vriend en vijand door Erik Heijblok aan te trekken. De 31-jarige doelman kwam over van De Graafschap en maakte zondag tegen de amateurs van AFC '34 al zijn debuut voor de Alkmaarse club. Trainer Ronald Koeman is blij met de komst van de ervaren keeper, die eerder één seizoen voor Ajax speelde.

"Als je een topclub wilt zijn, heb je drie goede keepers nodig", zei Koeman zondagmiddag in Alkmaar tegen FCUpdate.nl. "Met Sergio Romero en Joey Didulica hadden we er maar twee, zelfs bij de beloften loopt verder geen doelman rond. Als Sergio of Joey dus tegen een blessure of schorsing zou aanlopen, hadden we direct een probleem gehad. Ik kan immers moeilijk zelf op doel gaan staan."

"Bij mijn vorige clubs heb ik ook altijd met drie keepers gewerkt", vervolgt de coach. "En meestal heb ik ook van al drie deze doelmannen gebruik moeten maken. Of we ons met de komst van Heijblok ook hebben ingedekt voor een eventueel vertrek van Joey Didulica? Nou, het is inderdaad zo dat Didulica bij het bestuur aangegeven heeft dat hij komend seizoen weer wekelijks wil spelen. Maar de komst van Heijblok staat daar los van, we wilden sowieso een nieuwe derde doelman."

Of Koeman de komende periode verder nog nieuwe spelers krijgt, weet hij niet. "Natuurlijk bekijken we op welke posities we ons eventueel zouden kunnen versterken, maar dat is ook afhankelijk van het feit of er nog spelers vertrekken. Neem bijvoorbeeld onze voorhoede. We hebben nu vier spitsen, het is onzinnig om er nog een vijfde bij te halen. Maar als één spits vertrekt, moet er wel een vervanger komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen