PSV heeft opnieuw aan één doelpunt genoeg

22 oktober 2009, 20:50   Bijgewerkt: 22 oktober 2009, 22:18

PSV is een grote stap dichter bij Europese overwintering gekomen. Tegen FC Kopenhagen boekte de Eindhovense ploeg de tweede overwinning op rij in de groepsfase van de Europa League, waardoor het nog steviger aan kop staat. Jonathan Reis maakte het enige doelpunt van de gezapige wedstrijd (1-0).

En dus is PSV er al bijna. Want nadat eerder in Tsjechië werd een puntje gepakt werd tegen Sparta Praag (2-2), boekte de ploeg van coach Rutten tegen Kopenhagen de tweede thuiszege op rij. De uitslag was evenals drie weken geleden tegen CFR Cluj 'slechts' 1-0, maar daar maalt vrijwel niemand om. De punten zijn binnen.

Met Reis is direct de meest opvallende naam in de PSV-ploeg genoend. De Braziliaan kreeg opnieuw de voorkeur boven Ola Toivonen, maar evenals vijf dagen geleden tegen SC Heerenveen speelde hij lang een ongelukkige wedstrijd. Hij leek rijp voor een wissel, maar Rutten liet hem staan. Hij bracht een kwartiertje na rust Toivonen in de ploeg, maar haalde niet Reis maar Otman Bakkal van het veld.

Dat bleek een goede keuze, want Reis had aan één moment voldoende om de wedstrijd alsnog te beslissen. Met nog twintig minuten op de klok reageerde hij attent op een voorzet van Balazs Dzsudzsak en met een fraaie voetbeweging tekende de pas 20-jarige Braziliaan voor de 1-0. Deze 1-0 gaf PSV niet meer weg, want de ploeg lijkt dit seizoen in Europa patent te hebben op die uitslag. In totaal speelden ze zeven keer in Europa, zesmaal (!) wonnen de Eindhovenaren met 1-0.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen