Buijs: "We moeten vol aan de bak"

Ger
28 september 2006, 14:55

Feyenoord staat donderdagavond voor een seizoensbepalende confrontatie. Door de tegenvallende start van het seizoen kan de Rotterdamse club zich eigenlijk geen misstap veroorloven tegen Lokomotiv Sofia. "Met alle respect, maar tegen die ploeg hoorden we het eigenlijk al in de eerste wedstrijd te beslissen", zegt Danny Buijs vol vertrouwen tegen FCUpdate.nl.

Danny Buijs Haris Medunjanin Feyenoord Sparta

Danny Buijs Haris Medunjanin Feyenoord Sparta

Volgens Buijs hebben de slechte resultaten het vertrouwen van de selectie aangetast. "We missen geregeld de overtuiging en dan roepen we het onheil over de eigen ploeg af. Zo maken we de tegenstander sterk en gaan we tegen onszelf voetballen. Dat is hoe het de laatste wedstrijden gaat. We geven de goals op 0-0 veel te makkelijk weg. Er zijn een paar nieuwe jongens bijgekomen en dat merk je gewoon. De enige manier om eruit te komen is keihard knokken en elke week je best doen. Hopelijk bereiken we vanaf nu goede resultaten, dan krijgen we weer vertrouwen. En als het vertrouwen er is, dan komt het goede voetbal vanzelf."

Doordat de transfer pas na de start van de competitie tot stand kwam, heeft Buijs een drukke tijd achter de rug. "Je merkt gewoon dat er een heleboel dingen bij een overgang komen kijken. Ook fysiek gezien, je moet zoveel regelen. Dat hakt er toch wel in. Dan heb je ook weinig tijd om te herstellen omdat je om de drie, vier dagen een wedstrijd speelt. Je moet nu presteren in de competitie, Europa Cup en beker. Dat merk je gewoon bij jezelf. Ik voel mezelf fysiek niet top. Dat mag geen excuus zijn, maar dat is gewoon zo. Gelukkig halen we dan toch enkele goede resultaten. Al is het met heel veel pijn en moeite."

"Het heeft gewoon nog even tijd nodig. Zoals ik al eerder zei ben ik fysiek nog niet honderd procent. Ik kan wel het eerste half uur voluit gaan, maar dan ben ik de rest van de wedstrijd op. Dan moet je wat meer teruggetrokken spelen, zodat je de wedstrijd vol kan maken. Wat meer taken uitvoeren op het middenveld. Maar die power gaat zeker komen. Ik weet van mezelf dat ik beter moet spelen. Maar de trainer geeft me bepaalde taken mee en die voer ik gewoon uit. Daar is hij ook tevreden mee."

Danny Buijs

Danny Buijs

Door: Ger Hensen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen