"De Guzman moet voor Canada kiezen"

25 september 2006, 12:00

Met doelpunten tegen PSV en Excelsior is Jonathan de Guzman momenteel dé man in vorm bij Feyenoord. De jonge middenvelder brak vorig jaar door in het eerste elftal van de Rotterdammers en lijkt dit jaar de volgende stap te zetten in zijn ontwikkeling. De nationale ploeg lonkt, maar de kleuren van welk land wil hij in de toekomst verdedigen? Moet hij kiezen voor zijn vaderland Canada, of het sportief aantrekkelijkere Oranje?

De Guzman is geboren en getogen in Toronto, maar woont sinds zijn twaalfde jaar in Nederland. Vorig seizoen werd hij voor het eerst in verband gebracht met Oranje, maar destijds had hij nog geen keuze gemaakt tussen Canada en Nederland. Nu De Guzman dit jaar zijn ontwikkeling voortzet, lijkt die keuze echter steeds actueler te worden.

"De laaste keer dat Canada zich kwalificeerde voor een WK, was in 1986", weet Friend. "Het is belangrijk dat we ons weer eens kwalificeren voor zo'n groot toernooi, maar dat kan alleen met goede spelers. Of ik hierover wel eens contact heb met Jonathan? Dat niet, maar bij de nationale ploeg spreek ik regelmatig met zijn broer, Julian de Guzman. Hij voetbalt in Spanje, bij Deportivo la Coruna. Julian en ik praten vaak over Jonathan, ik probeer hem er te van overtuigen dat zijn broertje voor Canada moet kiezen. Maargoed, ik snap het dilemma van Jonathan wel. Als je puur aan je carrière denkt, is Nederland misschien interessanter. Want laten we eerlijk zijn: met een land als Nederland maak je meer kans om ooit een WK te spelen, dan met Canada."

Een uitgebreid interview met Rob Friend is later deze week te lezen op FCUpdate.nl.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen