Barcelona verliest stadsderby van Espanyol

Ger
14 januari 2007, 00:29   Bijgewerkt: 14 januari 2007, 01:36

FC Barcelona heeft zaterdag de derby met stadsrivaal Espanyol verloren met 3-1. De ploeg van trainer Frank Rijkaard leed de tweede nederlaag van het seizoen en zag de kans om de koppositie in de Spaanse competitie over te nemen van Sevilla in rook opgaan.

Luis Garcia zette het veel agressievere Espanyol na een half uur op voorsprong. Een half uur later zorgde Saviola voor de gelijkmaker, maar Tamuda kopte vijf minuten later de 2-1 binnen, waarna Rufete in blessuretijd de 3-1 scoorde.

"We zijn flink wakkergeschud", zei Rijkaard na de wedstrijd. Barcelona, waar Oranje-international Giovanni van Bronckhorst ontbrak, probeerde wel het spel te maken, maar wist zich geen raad met de snelle tegenaanvallen van Espanyol.