De Jong ziet Utrecht toch als goede optie

Ger
1 januari 2007, 21:50

FC Utrecht-trainer Foeke Booy heeft met verbazing kennis genomen van enkele uitspraken van Jean-Paul de Jong (foto, rechts) na het duel tegen SC Heerenveen (0-0). De geroutineerde middenvelder liet weten niet gelukkig te zijn bij de domstedelingen en te hopen op een verhuur in januari.

"Heeft hij dat echt gezegd?", aldus een geirriteerde Booy. "Als dat zo is valt me dat erg tegen van een speler die te boek staat als mister Utrecht. Bij de club hebben we intern onderling duidelijke afspraken gemaakt. Er komt niets naar buiten voordat daar eerst binnenskamers over is gesproken."

"Ik vind het ook vreemd, want samen hebben we voor de start van de competitie zijn rol binnen de groep uitgebreid besproken. Hij wist dat Gregoor van Dijk mijn eerste man zou zijn en dat hij dit seizoen een minder prominente plek zou hebben binnen het elftal dan afgelopen jaren. We hebben daar samen heel openhartig over gesproken. Jean-Paul ging volledig akkoord met die afspraak."

De Jong laat inmiddels weten dat de gewraakte woorden uit zijn verband zijn gerukt. "Dat heb ik helemaal niet zo ongenuanceerd gezegd. Ik heb alleen maar aangegeven, dat ik tijdens de winterstop na ga denken over mijn toekomst. Ik ben nu 36, maar zoals ik me nu voel, wil ik er misschien nog een jaartje aan vast plakken. Daarover ga ik tijdens de vakantie met mijn gezin praten en neem dan een besluit over de toekomst."

Ook aanblijven bij FC Utrecht is voor De Jong nog steeds een goede optie. "Waarom niet? Natuurlijk knaagt het aan me dat ik amper speelminuten krijg. Maar nogmaals: zo lang ik binnen de groep mijn rol kan spelen en voor vol wordt aangezien blijf ik met veel plezier in Utrecht. Maar daar zijn wel twee partijen voor nodig. Als ik tijdens mijn vakantie inderdaad beslis het afscheid nog een jaartje uit te stellen, moet ik maar afwachten hoe de club daar op reageert."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen