Ajax laat dure punten liggen tegen Excelsior

18 februari 2007, 16:18   Bijgewerkt: 18 februari 2007, 16:50

Ajax droomde de afgelopen weken over een spannende titelrace met de tot voor kort ongenaakbare koploper PSV en AZ. De Amsterdammers konden zondag echter niet voorkomen dat het nietige Excelsior na tien nederlagen op rij weer een puntje pakte: 2-2. Ajax heeft na de tweede wanprestatie binnen vier dagen inmiddels weer vijf punten minder dan PSV. 

Trainer Henk ten Cate beweert al het hele seizoen dat zijn ploegen vaak vanaf de maand maart tot het beste voetbal komen. Met het oog op de meest recente optredens van Amsterdamse ploeg is het zeer de vraag of de oefenmeester gelijk krijgt. In de huidige vorm kan het bijna niet anders of de Amsterdammers haken de komende maand definitief af in de titelrace met PSV en AZ. De club moet in dat geval net als vorig seizoen in de play-offs een ticket voor de voorronde van de Champions League veiligstellen. Ajax staat de komende maand voor een serie lastige opgaven. De formatie moet achtereenvolgens op bezoek bij AZ, FC Twente en PSV. Na het duel met de nummer drie uit Alkmaar treedt Ajax ook nog als gastgever van Heerenveen op.

Ajax begon in een veel te laag tempo en creëerde nauwelijks uitgespeelde mogelijkheden. Het was dan ook niet toevallig dat de doelpunten van Ajax na een dood spelmoment vielen. Edgar Davids scoorde na een vrije trap en Klaas-Jan Huntelaar vanuit een hoekschop.

Voor de tweede keer binnen een week profiteerde Vurnon Anita van de reeks afwezigen in de defensie van de houder van de nationale beker. Na de goede invalbeurt tegen Werder Bremen verving de zeventienjarige speler de geschorste George Ogararu als basisspeler rechts in de defensie waarin Zdenek Grygera, Thomas Vermaelen en Urby Emanuelson wegens blessures ontbraken.

Bij het uitblijven van een derde doelpunt bracht trainer Ten Cate na een uur met Ryan Babel een vierde aanvaller in het veld. Kenneth Perez mocht De Mul vervangen. Ajax verhoogde met de komst van de twee nieuwelingen de druk op de defensie van Excelsior maar kwam net zoals het vorige seizoen onder trainer Blind nauwelijks tot uitgespeelde aanvallen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen