'AZ biedt negen miljoen voor Huntelaar'

20 februari 2007, 12:08   Bijgewerkt: 20 februari 2007, 12:53

AZ gaat een poging wagen op Klaas Jan Huntelaar los te weken bij Ajax, zo meldt Sportweek. Volgens het blad heeft de club uit Alkmaar negen miljoen euro over voor de spits, die bij Ajax niet langer onomstreden is. Ruim een jaar geleden nam Ajax Huntelaar, eveneens voor negen miljoen, over van Heerenveen.

Huntelaar presteerde in zijn eerste maanden bij Ajax uitstekend. Met zijn doelpunten zorgde hij er voor dat Ajax zich plaatste voor de voorronde van de Champions League en dat de ploeg aan de haal ging met de KNVB beker. In de zomer volgde vervolgens de kroon op zijn seizoen, toen hij met Jong Oranje Europees kampioen werd. In de finale tegen Oekraïne maakte hij twee doelpunten.

Klaas Jan Huntelaar

Klaas Jan Huntelaar

Diezelfde Ten Cate nuanceert de situatie door te stellen dat hij dan eerder denkt aan spelers uit de tweede en derde categorie. De Amsterdammer stelt verder dat spelers toch wel kiezen voor degene die ze het meest betaalt: "Waarom gaat Kalou naar Chelsea, waar hij vrijwel nooit speelt? Omdat hij daar vijf keer zo veel verdient als bij Feyenoord."

Klaas Jan Huntelaar

Klaas Jan Huntelaar

Het is bovendien de vraag of de Godenzonen op het bod ingaan omdat de club vorige maand nog verkondigde dat Huntelaar 20 miljoen euro kost. Saillant detail is dat AZ in 2005 de kans had om de voormalige SC Heerenveen spits voor 5 miljoen euro aan te trekken. Voorzitter Scheringa stelde echter dat dit teveel van het goede was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen