Hamburger SV stuurt Doll de laan uit

1 februari 2007, 09:42   Bijgewerkt: 1 februari 2007, 10:04

Thomas Doll is ontslagen als trainer van Hamburger SV, zo bevestigt de club op haar website. De coach krijgt hiermee de rekening gepresenteerd voor de slechte resultaten dit seizoen. Na het teleurstellende gelijkspel in eigen stadion tegen Energie Cottbus (1-1) staan die Rothosen op de laatste plaats in de Bundesliga. 

Het ontslag van Doll betekent dat het voorlopige dieptepunt van een desastreus seizoen. Hamburger SV begon het seizoen als outsider voor de landstitel, maar presenteert vanaf de eerste speeldag teleurstellend. 

Zowel in de competitie als in de Champions League verliest HSV punt na punt, waardoor het steeds verder wegzakte op de ranglijst. De positie van Doll is hierdoor al lange tijd onzeker, maar zijn enorme populariteit in Hamburg voorkwam een ontslag. "Als Hamburger SV Doll ontslaat, heeft de club een nog groter probleem", liet aanvoerder Rafael van der Vaart zich eerder dit seizoen al ontvallen.

In de winterstop besloot Hamburger SV vertrouwen te houden in Doll en hem nog enkele weken de tijd te geven om de ploeg op de rails te krijgen. Dit blijkt niet te zijn gelukt. Na twee teleurstellende gelijke spelen, tegen Bielefeld (1-1) en Cottbus (0-0), heeft het HSV-bestuur genoeg gezien. Doll moet vertrekken.

"We waren er van overtuigd dat Doll de ploeg op de rails kon krijgen. Na twee wedstrijden hebben we echter moeten concluderen dat dit niet het geval is. We moeten reageren. We bedanken Thomas Doll voor zijn inzet en wensen hem het allerbeste voor de toekomst", zegt preses Bernd Hoffmann op de website van HSV.

"Ik ben natuurlijk zeer verdrietig", reageert Doll op zijn congé. "Ik heb een mooie tijd gehad en ik hoop dat de club snel uit dit sportieve dal weet te klimmen."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen