Jenner: "Ik ben niet bang voor Newcastle"

23 februari 2007, 12:30

Hij kwam drie weken geleden ineens ter sprake tijdens een persconferentie van bondscoach Marco van Basten. Of Julian Jenner in beeld was bij Oranje, werd er gevraagd. Van Basten reageerde nuchter door te stellen dat 'iedere speler van Jong Oranje in beeld is', maar het feit dat zijn naam genoemd werd zegt genoeg over de progressie die Jenner doormaakt. FCUpdate.nl sprak met de rechtsbuiten over zijn situatie bij AZ en het UEFA Cup-toernooi. "Of we de UEFA Cup kunnen winnen? Geen idee, maar we kunnen wel ver komen."

De Europese confrontatie van AZ tegen Fenerbahçe had een sterke overeenkomst met het competitieduel tegen PSV, enkele weken geleden. Ook in Eindhoven bakte AZ er voor rust heel weinig van, waarna trainer Louis van Gaal het spel in de tweede helft met twee aanvallende wissels wist te kantelen. In beide gevallen was Julian Jenner één van de mensen die direct na de rust het veld ingestuurd werd. En zowel tegen PSV als Fenerbahçe trok AZ het duel uiteindelijk nog naar zich toe.

Jenner kan dus wel begrip opbrengen voor de tactische keuzes van Van Gaal, maar leuk is het niet om op de bank te moeten beginnen. "Je bent altijd teleurgesteld als je niet in de basis begint. Als je dan ook nog ziet dat het team niet zo lekker draait, dan denk je: 'wat als ik er in gestaan had?'. Maar goed, we hebben bij AZ heel veel kwaliteit, je kan wel spreken van een luxe-probleem. Dat is misschien wel moeilijk voor een trainer. Het enige wat ik kan doen, is proberen om tijdens invalbeurten mijn ding te doen en te bewijzen dat ik een toegevoegde waarde kan zijn voor het team."

Nu AZ heeft afgerekend met Fenerbahçe, moeten de Alkmaarders het in de volgende ronde opnemen tegen Newcastle United, de huidige nummer negen van Engeland. Dat is geen onhaalbare kaart, vindt Jenner. "We hebben hier van de kampioen van Turkije gewonnen. Ik ben dan ook echt niet bang voor Newcastle, een ploeg die in Engeland bijna in het rechterrijtje staat. Of we de UEFA Cup kunnen winnen? Dat weet ik niet, het is te vroeg om daarover te praten. Maar we maken wel eens kans. Als we goed blijven spelen, kunnen we ver komen."

Julian Jenner (7) en Dmitry Kombarov.

Julian Jenner (7) en Dmitry Kombarov.

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen