Koolhof ontslagen bij MVV

Ger
19 februari 2007, 12:50   Bijgewerkt: 19 februari 2007, 13:30

Jurrie Koolhof is maandag op straat gezet bij MVV. Het bestuur van de Maastrichtse club gaf aan onvoldoende vertrouwen te hebben in de trainer. MVV staat op een teleurstellende veertiende plaats in de Jupiler League. Afgelopen vrijdag speelden de Limburgers nog doelpuntloos gelijk tegen FC Emmen.

De 47-jarige Koolhof was bezig aan zijn eerste seizoen bij de Limburgers. Daarvoor werkte hij De Graafschap, FC Emmen, AGOVV Apeldoorn en FC Dordrecht. Als voetballer kwam Koolhof onder meer uit voor PSV. Hij speelde vijf interlands voor Oranje.

"Ik heb mijn ontslag absoluut niet zien aankomen", reageerde Koolhof maandag. "Achter de schermen waren we namelijk al bezig met de selectie van komend seizoen. Om 09.00 uur werd ik verzocht me te melden bij voorzitter Joseph Goumans en algemeen adviseur Nico Jongen. Dan weet je wel hoe laat het is."

"Als belangrijkste argument noemden ze het uitblijven van prestaties", vervolgde Koolhof. "We hebben minder punten dan vorig seizoen, maar dat heeft zo zijn redenen." Koolhof, die nog een contract had tot en met 2008, wil zo snel mogelijk weer aan de slag als hoofdtrainer. "Komend seizoen hoop ik weer een nieuwe club te hebben. In Nederland of daar buiten."

Koolhof is niet de eerste trainer die dit seizoen aan de kant wordt gezet in de Jupiler League. Vorige week werden Jan van Dijk (FC Emmen) en Gerald Vanenburg (Helmond Sport) per direct ontslagen. Andere clubs maakten eerder al bekend dat de huidige trainers aan het einde van dit seizoen om uiteenlopende redenen vertrekken. Dat geldt voor RBC Roosendaal (Robert Maaskant), Fortuna Sittard (Frans Körver), Haarlem (Gert Aandewiel), AGOVV Apeldoorn (Rini Coolen) en Cambuur Leeuwarden (Roy Wesseling).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen