Leonardo voorlopig nog geen Nederlander

8 februari 2007, 23:11

Leonardo is voorlopig nog niet beschikbaar voor het Nederlands elftal. De aanvaller van Ajax wordt de laatste weken steeds vaker in verband gebracht met Oranje, maar de geboren Braziliaan heeft nog niet besloten voor welk land hij in de toekomst uit wil komen. Bovendien moet hij, om in aanmerking te komen voor het Nederlands elftal, eerst nog zijn inburgeringscursus halen.

Afgelopen vrijdag kwam Leonardo ter sprake tijdens de persconferentie van bondscoach Marco van Basten in Zeist. "We zijn altijd blij met goede spelers. Dus ook met Leonardo", liet de bondscoach destijds weten. Van Basten voegde daar aan toe niet te weten hoe de stand van zaken was met de inburgering van Leonardo. "Sinds de affaire met Kalou heb ik slechte ervaringen daarmee", lachte hij.

De komende maanden zal Leonardo in ieder geval nog niet beschikbaar zijn. De spits zakte onlangs immers voor zijn inburgeringscursus. "Ik kan volgens mij pas over een halfjaar een nieuwe poging wagen", zegt de Ajacied in Sportweek. De Braziliaan gaat deze tijd benutten om een aantal zaken op een rijtje te zetten. "Het geeft mij mooi de tijd om een eventuele keuze tussen Oranje en Brazilië voor me uit te schuiven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen