Bayern München loopt averij op

Ger
17 maart 2007, 17:34   Bijgewerkt: 17 maart 2007, 19:31

Bayern München heeft het succes in de Champions League geen passend vervolg kunnen geven in de Bundesliga. De club van de Nederlanders Roy Makaay en Mark van Bommel verloor zaterdagmiddag met 1-0 van Eintracht Frankfurt. Bayern bleef ondanks het verlies vierde, maar heeft nu een achterstand van negen punten op koploper Schalke 04.

De Koningsblauwen waren in eigen huis met 1-0 te sterk voor nummer drie VfB Stuttgart. Daardoor liep Schalke op zowel Stuttgart als Bayern drie punten uit. De voorsprong op nummer twee Werder Bremen, dat zondag nog tegen FSV Mainz 05 speelt, is nu zes punten. Voor Schalke was het de eerste overwinning na vier duels zonder zege.

De winst van Schalke kan, mede door het verlies van Bayern München, wel eens cruciaal zijn in de titelrace. Werder Bremen kan zondag op drie punten komen, maar de achterstand van Bayern en Stuttgart (zeven punten) lijkt moeilijk in te halen. Schalke won zaterdag overigens met enig fortuin van Stuttgart. In de 76e minuut maakte Mladen Krstajic het enige doelpunt van de wedstrijd.

Hamburger SV bleef zaterdag ongeslagen onder de Nederlandse trainer Huub Stevens, maar zakte ondanks een doelpuntloos gelijkspel tegen Hannover 96 wel twee plaatsen op de ranglijst. Bij HSV hadden Rafael van der Vaart en Joris Mathijsen een basisplaats. Nigel de Jong viel in. Bij thuisploeg Hannover was Arnold Bruggink invaller.

HSV staat nu op de veertiende plaats met met slechts vijf punten voorsprong op hekkensluiter Borussia Mönchengladbach. VfL Bochum, dat op een degradatieplaats staat heeft maar twee punten minder dan HSV.

De spanning in de onderste helft van de Bundesliga is sowieso te snijden. De nummers tien tot en met achttien moeten allen nog vrezen voor degradatie. VfL Wolfsburg, waar zowel Kevin Hofland als Tommy van der Leegte speelde, verschafte zichzelf zaterdag wat lucht door met 3-1 te winnen van VfL Bochum. De club staat nu tiende.

Frankfurt, dat won van Bayern München (doelpunt Christoph Preuss), is voorlopig grote winnaar van het weekeinde: de ploeg steeg van de zestiende naar de twaalfde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen