Schalke wint weer niet, Rafael held van Gladbach

10 maart 2007, 17:20   Bijgewerkt: 10 maart 2007, 19:05

Schalke 04 is hard op weg om de al vrijwel zeker lijkende landstitel volledig uit handen te geven. De ploeg leed zaterdag, voor de vierde keer op rij, puntverlies. Op bezoek bij Hannover 96 kwam de formatie van coach Mirko Slomka niet verder dan 1-1. Werder Bremen kan Schalke hierdoor, als het zondag weet te winnen van Bayern München, tot op één punt naderen. Wint Bayern de topper in Bremen, dan zijn de Zuid-Duitsers plotseling weer helemaal terug in de titelrace.

Ruim drie weken geleden leek er niets mis te kunnen gaan in Gelsenkirchen. Na de 0-2 zege in Bremen had de ploeg een uiterst ruime voorsprong opgebouwd en leek het slechts een kwestie van tijd voordat het kampioensfeest gevierd zou kunnen worden. Nu, vier duels later, heeft Schalke deze comfortabele voorsprong als sneeuw voor de zon zien verdwijnen. Na een gelijkspel in Wolfsburg (2-2) en thuisnederlagen tegen Bayer Leverkusen (0-1) en Hamburger SV (0-2) kwam de ploeg ook in Hannover niet tot winst.

Slomka

Slomka

Een andere titelkandidaat, VfB Stuttgart, profiteerde niet van het puntverlies van Schalke. In eigen stadion kwam de ploeg van coach Armin Veh niet verder dan 0-0 tegen VfL Wolfsburg. Bij Wolfsburg stonden de Nederlanders Kevin Hofland en Tommie van der Leegte in de basis.

Luhukay

Luhukay

Ook Alemannia Aachen deed goede zaken in de strijd om lijfsbehoud. Met Jeffrey Leiwakabessy in de basisformatie won de ploeg uit Aken met 0-1 van concurrent Energie Cottbus. Het winnende doelpunt werd al in de eerste helft gemaakt door Rösler. Hierna miste Aachen nog een strafschop, waarna de ploeg zelfs nog in de problemen kwam toen Sascha Dum een domme rode kaart kreeg, maar de ploeg hield stand. In de slotfase maakte Pinto zelfs nog 0-2. Door de zege klimt Aachen naar de negende plek.

Trainer Huub Stevens speelt zondag met 'zijn' Hamburger in eigen huis tegen Leverkussen. Rafael van der Vaart heeft aangegeven dat hij wedstrijdfit is. De voormalige Ajacied kampte de afgelopen week met een kuitblessure, maar is net op tijd fit geraakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen