'Chelsea wil Hiddink in nieuwe structuur'

Ger
2 april 2007, 10:13   Bijgewerkt: 2 april 2007, 11:02

De Engelse pers blijft zagen aan de stoelpoten van Chelsea-coach Jose Mourinho. Volgens The Independent wil het bestuur van de Londense club de structuur van de technische staf deze zomer drastisch aanpassen. In de nieuwe opzet zou geen plek meer zijn voor de Portugese oefenmeester, maar wél voor Guus Hiddink.

De relatie tussen Mourinho en Chelsea-eigenaar Roman Abramovich is al enige tijd onder het vriespunt gedaald. De Russische geldschieter zou de eigenwijze hoofdcoach na dit seizoen niet meer op Stamford Bridge willen zien. Om een dergelijke situatie in de toekomst te voorkomen, denkt Abramovich voor volgend seizoen aan een staf met twee trainers. Voor één van de posities is de Israëliër Avram Grant, technisch directeur bij Portsmouth, in beeld. Grant was tussen 2002 en 2006 bondscoach van het nationale team van Israël. De andere coach bij The Blues zou een Engelsman moeten worden.

In de nieuwe structuur is ook een rol weggelegd voor Guus Hiddink. De Achterhoeker zou op Stamford Bridge in een adviserende rol boven de twee veldcoaches komen te staan. Hiddink wordt al geruime tijd in verband gebracht met Chelsea. Als bondscoach van Rusland werkt hij al samen met Abramovich, die veel vertrouwen heeft in de Nederlander. Bovendien krijgt Hiddink de steun van Frank Arnesen, directeur jeugdvoetbal van Chelsea. Beiden hebben een gezamenlijk verleden bij PSV. Hiddink zou het werk in Londen kunnen combineren met zijn bondscoachschap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen