Due wil alweer weg bij Vitesse

17 april 2007, 10:50   Bijgewerkt: 17 april 2007, 10:56

De verblijfperiode van Anders Due bij Vitesse lijkt tot één seizoen beperkt te blijven. De Deense aanvaller, die door trainer Aad de Mos is omgeschoold tot verdediger, is niet gelukkig met zijn huidige positie binnen de Arnhemse club. Dat meldt Due in de Gelderlander. De speler gaf aan dat wat hem betreft 'het avontuur voorbij is'.

"De trainer geeft anderen de voorkeur. Als hij mij niet gebruikt, dan is er voor mij geen reden hier te blijven", zegt de Deen. "Natuurlijk wil ik vechten voor mijn positie. Maar het ziet er nu naar uit dat het over is. Spelers uit het tweede elftal krijgen de voorkeur. Dat geeft mij een teken dat het voor mij voorbij is." 

Due, die aan het begin van dit seizoen overkwam van het Deense FC Nordsjaelland en nog een contract heeft tot de zomer van 2010 in Arnhem, vertelt dat hij na de competitie graag met Vitesse rond de tafel gaat zitten. "Het is niet verstandig dat nu te doen", aldus de aanvaller. "Ik wil geen onrust veroorzaken. Daarom is het beter dergelijke gesprekken te voeren als de competitie voorbij is."

De 25-jarige speler kwam op voorspraak van technisch manager Jan Streuer naar Vitesse. De Arnhemmers dachten met Due de ideale aangever voor Mads Junker in huis te hebben gehaald. De twee speelden samen bij Nordsjaelland. Van de 15 treffers die Junker daar scoorde, bereidde Due er dertien voor. In Arnhem heeft hij zijn faam echter nog niet waar kunnen maken. De linkspoot kwam in het Gelredome tot nu toe zeventien keer in actie. Hij kwam daarin niet tot scoren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen