Jaliens: "Geen gas terug in de competitie"

7 april 2007, 09:36

Met een achterstand van vijf punten op koploper PSV, lijkt de kans dat AZ dit seizoen kampioen van Nederland kan worden heel klein. En aangezien de ploeg nog wel volop in de race is voor twee andere mooie prijzen, namelijk de KNVB Beker en de UEFA Cup, ligt het voor de hand dat de ploeg in de competitie wat gas terug neemt. Toch wil verdediger Kew Jaliens daar niets van weten. "We moeten in een bepaalde flow blijven", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Met de terugwedstrijd tegen Werder Bremen (12 april), de halve finale van de KNVB Beker tegen NAC Breda (18 april) en de play-offs om Champions League-voetbal voor de boeg, zou je zeggen dat de spelers van AZ wel eens een wedstrijdje tussendoor zouden willen laten lopen. Dat geldt echter niet voor Jaliens. "Ik vind de competitie nog steeds even belangrijk als de UEFA Cup", zegt hij. "We leven gewoon van wedstrijd tot wedstrijd, zonder te veel vooruit te kijken."

Volgens Jaliens is het niet verstandig om bepaalde spelers tussendoor rust te geven. "Het is belangrijk om in een bepaalde flow te blijven. Als voetballer heb je wedstrijdritme nodig, je wil in 'the winning mood' blijven. Als je in een competitieduel slordig wordt, neem je dat ook weer mee naar de volgende wedstrijd. Dat moeten we niet hebben, we moeten juist op deze voet doorgaan. We moeten gewoon in ons ritme blijven en onze wedstrijden blijven winnen", zegt hij lachend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen