Peperdure nederlaag Schalke in Bochum

27 april 2007, 22:19   Bijgewerkt: 27 april 2007, 22:25

Schalke 04 dreigt haar koppositie in de Bundesliga te verliezen. In Bochum verloor de formatie van coach Mirko Slomka vrijdag met 2-1, waardoor Werder Bremen zondag, uit bij Bielefeld, de Königsblauen op de ranglijst kan passeren.

Schalke begon sterk aan het duel met Bochum. Binnen tien minuten zorgde Kevin Kuranyi voor de 0-1, door een voorzet van Pander hard binnen te koppen. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg uit Gelsenkirchen, maar in het laatste kwartier van de eerste helft draaide Bochum het duel helemaal om. Nadat Misimovic voor de gelijkmaker zorgde, zette topscorer Theofanis Gekas zijn ploeg op voorsprong door een voorzet vanaf de rechterkant bij de tweede paal binnen te glijden. Dit betekende voor de Griek, die volgend seizoen uitkomt voor Bayer Leverkusen, overigens alweer zijn negentiende doelpunt van het seizoen.

Na rust deed Schalke er alles aan om het tij te keren, maar de ploeg had Vrouwe Fortuna niet aan haar zijde. Zo raakte Kuranyi de paal en claimde de ploeg tot tweemaal toe tevergeefs een strafschop. Bochum hield ook in een zinderende slotfase, waarin Misimovic namens de thuisploeg ook nog de paal raakte, echter stand, waardoor Schalke grote schade opliep in de titelrace. De ploeg heeft de situatie nu niet meer in eigen hand, het moet hopen dat rivaal Werder Bremen in één van de komende wedstrijden punten laat liggen. Gebeurt dat niet, dan kan de ploeg uit Gelsenkirchen weer fluiten naar de landstitel.