PSV geeft landstitel uit handen in Utrecht

22 april 2007, 16:22   Bijgewerkt: 22 april 2007, 18:28

PSV lijkt alle kansen op de landstitel te hebben verspeeld. In Utrecht kwam de formatie van Ronald Koeman niet verder dan 1-1, waardoor het gekelderd is van de eerste naar de derde plaats op de ranglijst. PSV had het puntverlies volledig aan zichzelf te wijten. In de eerste helft was de regerend kampioen heer en meester, maar verzuimden ze afstand te nemen. Naarmate de wedstrijd vorderde sloop er angst in de ploeg en uiteindelijk zorgde Alje Schut voor de fatale gelijkmaker.

FC Utrecht is dit seizoen het schoolvoorbeeld van een middenmoter. De ploeg won evenveel wedstrijden als het verloor en speelde bovendien een ruim aantal keer gelijk (acht). En dus zijn de Domstedelingen geen schim van het team dat vorig seizoen op een haar na vijfde werd en lange tijd af leek te stevenen op een UEFA Cup-plaats. FC Utrecht is, kortom, dit seizoen relatief kleurloos.

Ook dit jaar nam PSV, dat met een zege in Utrecht een reuzenstap zou zetten richting de landstitel, al snel het heft in handen in de Galgenwaard. Al na ruim tien minuten zette uitgerekend de in Utrecht opgegroeide Ibrahim Afellay PSV op voorsprong, door na een sterke actie van Arouna Kone Utrecht-doelman Vorm kansloos te laten met een hard schot in de verre hoek. FC Utrecht kon hier bar weinig tegenover stellen. De ploeg legde een zeer matige pot voetbal op de mat en slaagde er geen seconde in om PSV, ondanks het warme weer, te laten zweten. Sterker nog, met een beetje meer geluk had PSV het duel al voor rust kunnen beslissen. Schoten van Afellay (naast) en Kone (lat) gingen echter net mis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen