Scheringa: "Spelers Ajax en PSV benaderen ons"

5 april 2007, 10:21   Bijgewerkt: 5 april 2007, 13:33

De kans is groot dat één of meerdere spelers komende zomer de overstap zullen maken van PSV of Ajax naar AZ. Dat beweert althans Dirk Scheringa, de voorzitter van de Alkmaarse club. Volgens hem hebben verschillende spelers van beide clubs al contact gezocht met AZ om over een eventuele transfer te praten. 

"Er zijn al spelers van die twee clubs die ons benaderd hebben omdat ze graag bij AZ willen voetballen", zegt Scheringa in het Algemeen Dagblad. "Nee, namen noem ik niet. Iedereen ziet hoe we spelen en iedereen ziet dat onze jongens heel snel international worden. Mensen willen daar graag bij horen", stelt hij. 

Dirk Scheringa

Dirk Scheringa

Of AZ volgend jaar kampioen kan worden, wil Scheringa nog niet zeggen. "Onze ambitie is om kampioen te worden, maar onze doelstelling maken we pas op 1 september bekend. Dan weten we hoe onze spelersgroep er voor staat."

Eén van de doelstelling die Scheringa al wel wil verklappen, is dat hij op termijn zijn stadion uit wil breiden. Hierbij stuit hij echter op problemen met de gemeente. "De overheid vraagt meteen: hoe ga je het parkeren regelen? Dat is volgens mij de omgekeerde wereld. We willen nu een kantorencomplex bouwen waarin 2.500 parkeersplaatsen geïntegreerd worden. En we denken aan een alternatief vervoerssyteem. We willen een pendelbus langs allerlei dorpjes in de regio laten rijden, zodat iedereen bij wijze van spreken thuis kan opstappen. Dat doen ze bij de Hoogovens ook", zegt de ambitieuze preses.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen