Valencia houdt Chelsea op Stamford Bridge op 1-1

4 april 2007, 22:35   Bijgewerkt: 5 april 2007, 10:27

Valencia heeft een belangrijke stap gezet richting de halve finale van de Champions League. In Engeland sleepte de ploeg een 1-1 gelijkspel uit het vuur tegen Chelsea. David Silva zette de Spanjaarden voor rust zelfs op voorsprong, maar na de pauze maakte Didier Drogba gelijk. Verder kwam Chelsea niet, waardoor het volgende week in Spanje sowieso moet scoren om uitschakeling te voorkomen.

Sinds zijn komst in de zomer van 2004, won Jose Mourinho met Chelsea in Engeland bijna alles wat er te winnen valt. Het kampioenschap, de League Cup, de Charity Shield: alle prijzen vielen in handen van de Portugese veelvraat. Toch ontbreekt er nog iets. Want wat hem met zijn vorige club FC Porto wel lukte, namelijk het winnen van de Champions League, lukte bij Chelsea nog niet. In zijn eerste seizoen strandde Mourinho met Chelsea in de halve finale tegen Liverpool, terwijl vorig jaar FC Barcelona een niet te nemen obstakel bleek.

In praktijk bleek Valencia echter een stuk lastiger te wassen varkentje dan gedacht werd. Chelsea kreeg via Salomon Kalou nog wel de eerste kans van de wedstrijd, het schot van de Ivoriaan spatte uiteen op de lat boven Santiago Canizares, maar hierna kreeg Valencia steeds meer grip op de thuisploeg. Chelsea had weliswaar meer balbezit, maar de beste kansen waren voor Valencia. Zo had David Silva de bal voor het intikken na een mislukt schot van Joaquin, maar de jonge aanvaller, die speelde als vervanger van de geblesseerde topscorer Fernando Morientes, liet de bal van zijn voet springen. Dit foutje maakte hij enkele minuten later echter meer dan goed, toen hij Chelsea-doelman Cech passeerde met een enorme knal in de kruising.

Dit doelpunt betekende een stap in de goede richting, maar Chelsea nam hier nog geen genoegen mee. Ook 1-1 was immers geen goed resultaat, aangezien Valencia in dit geval in de terugwedstrijd aan een kleine zege of zelfs een 0-0 gelijkspel genoeg zou hebben om de halve finale te bereiken. Chelsea ging dan ook op jacht naar de winnende treffer. De ploeg domineerde de volledige tweede helft, maar creëerde eigenlijk amper kansen. Valencia hield goed stand en sleepte het gelijkspel uit het vuur.

Hierdoor zal Chelsea volgende week in Spanje een topprestatie moeten leveren om niet opnieuw vroegtijdig te sneuvelen in het kampioenenbal. Chelsea moet winnen in Spanje, anders kan Jose Mourinho voor het derde jaar op rij fluiten naar de felbegeerde cup met de grote oren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen