Wenger geeft Gallas aanvoerdersband

Ger
27 juli 2007, 11:06   Bijgewerkt: 27 juli 2007, 11:28

Arsenal-coach Arsene Wenger heeft zijn keuze voor een nieuwe aanvoerder nog niet definitief gemaakt. Gilberto Silva, William Gallas en Kolo Touré zijn de belangrijkste kandidaten om de band over te nemen van de naar Barcelona vertrokken Thierry Henry.

Gilberto, die momenteel vankantie heeft in verband met zijn deelname aan de Copa America, lijkt de beste papieren te hebben. Bij afwezigheid van de Braziliaan mag William Gallas zich voorlopig captain noemen. De keuze is verrassend aangezien de verdediger zich een aantal weken geleden nog kritisch had uitgelaten over de ontwikkelingen bij Arsenal.

Gallas toonde zich onlangs ontevreden over de verkoop van Henry. "Veel spelers trekken de toekomstplannen van de club in twijfel. Ik ben ook niet naar Arsenal gekomen om voor de derde plaats te spelen", aldus Gallas, die een jaar geleden overstapte van Chelsea.

Ondanks de kritische noten heeft Wenger de Franse international een belangrijke rol gegeven. "William bezit, samen met Kolo Touré en Gilberto, alle kwaliteiten om aanvoerder te zijn", zegt de oefenmeester. "Hij heeft veel ervaring. Daarnaast kun je als verdediger prima een team leiden. Vanuit die positie kun je alle problemen op het veld overzien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen