Feyenoord houdt ook tegen Liverpool knap stand

5 augustus 2007, 21:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft de derde en laatste serieuze test voor de start van de competitie redelijk doorstaan. Na bemoedigende gelijke spelen tegen Chelsea (1-1) en FC Porto (0-0) boekten de Rotterdammers ook tegen Liverpool een goed resultaat (1-1), maar toch is het te vroeg om te concluderen dat de formatie van Bert van Marwijk helemaal klaar is voor de Eredivisie. Daarvoor was het spel tegen Liverpool, met name offensief, te pover.

Opvallend was met name dat Feyenoord er wederom niet in slaagde om Roy Makaay in stelling te brengen. Net zoals tegen Chelsea en Porto stond de spits ook tegen Liverpool continu op een eiland en kreeg hij amper aanspeelbare ballen. Uit pure armoede liet hij zichzelf regelmatig terugzakken naar het middenveld op de bal op te halen, waarna hij als een soort spelverdeler probeerde om lijn te brengen in het Rotterdamse aanvalsspel. Maar aangezien de kwaliteiten van Makaay vooral tot zijn recht komen in het vijandigde strafschopgebied, zal dit niet de speelwijze zijn die Van Marwijk voor ogen heeft.

Dit doelpunt leek er lange tijd voor te zorgen dat Feyenoord het duel met de verliezend Champions League-finalist zelfs nog winnend af zou sluiten, maar in de laatste fase van de wedstrijd gaf Liverpool nog even gas. Nadat Xabi Alonso eerder al dicht bij een treffer geweest was, zorgde Steven Gerrard in de 72ste minuut voor de gelijkmaker. Hij baande zich een weg door de Rotterdamse defensie en passeerde Ekramy met een even simpel als bekeken schot. In de slotfase kreeg Feyenoord vervolgens nog wel een enorme kans om het duel toch nog winnend af te sluiten, toen arbiter Vink de bal op de stip legde nadat een vermeende handsbal. Niet Makaay, die tegen Chelsea al gemist had vanaf elf meter, maar Luigi Bruins nam plaats achter de bal. De inzet van de jonge middenvelder werd echter gestopt door doelman Reina.

Wellicht zal Bert van Marwijk er niet zo rouwig om zijn dat Bruins miste. Een overwinning op Liverpool had de verwachtingen voor komend seizoen immers wellicht nog verder opgeschroefd, terwijl de coach als geen ander weet dat er nog een hoop werk voor de boeg is. Als Feyenoord komend seizoen echt aan de hooggespannen verwachtingen wil voldoen, zal er in ieder geval offensief nog het één en ander moeten verbeteren. Want tegen Chelsea kwam de enige goal voort uit een kopbal van een verdediger, tegen Porto creëerde de ploeg niet één echt grote kans en ook tegen Liverpool was het veel te weinig wat de Rotterdammers in aanvallend opzicht lieten zien.

Met Roy Makaay heeft Feyenoord een spits in huis die dodelijk effectief kan zijn, maar daar heeft de ploeg weinig aan zolang er geen kansen gecreëerd worden. De komende twee weken zal Feyenoord dan ook vooral moeten werken aan de manier waarop de toevoer naar de aanval verbeterd kan worden. Want zolang Makaay niet in stelling gebracht kan worden, maakt de ploeg geen gebruik van één van haar grootste wapens.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen