Hiddink: "Overstap naar Chelsea niet logisch"

29 september 2007, 14:42   Bijgewerkt: 29 september 2007, 14:47

Guus Hiddink zou een eventuele overstap naar Chelsea 'niet logisch' vinden. De huidige bondscoach van Rusland wordt veelvuldig in verband gebracht met de positie van hoofdcoach op Stamford Bridge, zeker omdat hij een goede relatie heeft met clubeigenaar Roman Abramovich. "Natuurlijk moet je in de voetballerij nooit nooit zeggen, maar zo'n overstap zou gewoon niet logisch zijn."

Hiddink gaat in zijn column in De Telegraaf uitgebreid in op zijn relatie met Abramovich, de man die hem de functie van bondscoach van Rusland bezorgde. 

"Hij is iemand die zich niet bezig houdt met de uitvoering. Voor Abramovich gaat het er vooral om, hoe je geld omzet in daadkracht. Bij Chelsea gebeurt dat op de korte termijn, met het Russische voetbal zijn we meer bezig op de lange termijn. Omdat de beoogde bijstellingen nu eenmaal niet van de één op de andere dag te realiseren zijn. Daarvoor heeft Rusland als voetbalnatie te lang het karakter van afwachtend voetbal gehad. Dat krijg je er niet in één of twee jaar uit. Daarom hebben we daarvoor een eerste termijn van vier jaar uitgetrokken. Met als doel in 2010 het WK te halen."

"We hebben het project om het Russische voetbal te restylen richting 2014 ingezet, waarbij het WK 2010 het einde van de eerste fase betekent. Juist omdat Abramovich iemand is die projectmatig denkt, verwacht ik niet dat hij hier in gaat breken. Al sluit ik niet uit, dat hij de huidige ontwikkeling als voorbeeld ziet voor de situatie bij Chelsea. Niet meer en niet minder", zegt de coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen