"Uiteindelijk gaat heel Nederland op kunstgras spelen"

26 september 2007, 16:29

Of we het nu leuk vinden of niet, in de toekomst zullen de echte, ouderwetse grasvelden verdwijnen uit het betaald voetbal. Dat denkt Louis van Gaal, de trainer van AZ. Volgens hem is het slechts een kwestie van tijd voordat er in heel Nederland overgegaan zal worden op kunstgras. Momenteel is Heracles Almelo nog de enige eredivisionist die haar thuisduels op kunstgras afwerkt.

Vrijwel alle spelers en trainers zijn tegen kunstgras, maar Van Gaal niet. "Maar al mijn spelers hebben een chip in hun hoofd dat ze niet op kunstgras willen spelen", vertelt hij op de website van AZ, aan de vooravond van de bekerwedstrijd, op kunstgras, bij Cambuur Leeuwarden. "Ze denken ook dat ze eerder blessures oplopen op kunstgras, maar de ondergrond van kunstgras is egaal en juist beter dan bij echt gras. Wat dat betreft zouden voetballers op langere termijn juist minder blessures moeten krijgen dan op normaal gras."

"Uiteindelijk gaat heel Nederland op kunstgras spelen", voorspelt de coach van de Alkmaarders. "Dat proces duurt alleen wat langer dan in de hockeysport. Het is een kwestie van tijd, alleen maak ik het als trainer denk ik niet meer mee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen