Van Basten geeft pluim aan AZ en subtoppers

Ger
2 september 2007, 08:30

Marco van Basten is tevreden over de ontwikkelingen in de top van de Eredivisie. De bondscoach van Oranje ziet het aanhaken van AZ bij de Nederlandse topclubs als een goede zaak. Ook is hij te spreken over de groei van enkele subtoppers.

"Het feit dat AZ de afgelopen seizoenen nadrukkelijk is aangehaakt bij de 'traditionele' top in Nederland is een positieve ontwikkeling voor het voetbal in Nederland", zegt Van Basten op de website van de KNVB. "Feyenoord bleef dan vorig seizoen weliswaar wat achter, maar uit hun aankoopbeleid kun je afleiden dat hen er alles aan gelegen is dit jaar weer bovenin mee te doen. De top is met de komst van AZ dus breder geworden."

"Ook net onder de top vier zie je dat clubs als FC Twente, FC Groningen, SC Heerenveen en FC Utrecht het goed doen en hun huiswerk prima voor elkaar hebben. Daardoor is de competitie er de afgelopen jaren zeker op vooruit gegaan, wat volwassener geworden. En dat is een hele goede zaak."

Van Basten laat zich overigens niet verleiden tot een voorspelling van de top-vijf in de Eredivisie. "Het is voor een bondscoach, die toch een neutrale plaats inneemt, niet zo handig en verstandig om zich aan dergelijke voorspellingen te wagen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen