Van der Vaart speelt niet tegen Bulgarije

Ger
6 september 2007, 15:46   Bijgewerkt: 6 september 2007, 16:01

Rafael van der Vaart verschijnt zaterdag in Amsterdam niet aan de aftrap in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije. De aanvoerder van Hamburger SV heeft te veel last van zijn kuitklachten en moet het duel aan zich voorbij laten gaan. Dat heeft bondscoach Marco van Basten donderdag laten weten.

Van der Vaart liet dinsdag al de eerste training van het Nederlands elftal schieten vanwege de kwetsuur. Een dag later bleef de middenvelder binnen, om behandeld te kunnen worden aan zijn kuit. De klachten zijn nog steeds niet weg, zo meldt Van Basten. "Hij heeft er nog steeds wat last van en zal zaterdag dus niet spelen."

Naast Van der Vaart zullen nog een paar andere spelers niet van de partij zijn tegen de Bulgaren. Van Basten zal zijn 24-koppige selectie morgenavond immers verkleinen. "Er zullen achttien of negentien spelers overblijven", vertelt de bondscoach. "De spelers die afvallen, blijven wel in de buurt. Want de kans is aanwezig dat ze, afhankelijk van blessures, schorsingen of andere dingen, maandag weer bij de groep komen voor de wedstrijd tegen Albanie."

Wie zullen afvallen, wil Van Basten nog niet prijsgeven. "Het is lastig, want de onderlinge verschillen zijn klein. Maar we zullen keuzes moeten maken."

Ook over zijn opstelling wil de bondscoach weinig kwijt. "Ik ben er, in grote lijnen, wel uit. Maar er kunnen natuurlijk altijd nog dingen veranderen. Voor de wedstrijd tegen Zwitserland viel bijvoorbeeld Mario Melchiot ook op het laatste moment weg. Ik maak de opstelling dus pas zaterdagavond bekend." Wel liet de coach doorschemeren dat Wesley Sneijder zeker is van zijn plaats. "De kans dat hij speelt, is heel groot. Tenzij hij morgen of zaterdag ineens diarree krijgt, natuurlijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen