Van Nistelrooy bezorgt oranje gekleurd Real de zege

18 september 2007, 22:33   Bijgewerkt: 18 september 2007, 23:23

Real Madrid is de Champions League prima begonnen. De ploeg speelde tegen Werder Bremen geen geweldige wedstrijd, maar won wel (2-1). Na vroege goals van Raúl en Sanogo maakte Ruud van Nistelrooy een kwartier voor tijd de winnende. Dit betekende de vijftigste goal ooit voor de Nederlander in de CL. Naast Van Nistelrooy stond ook Sneijder in de basis bij Real. Drenthe en Robben vielen in, waardoor er in de slotfase vier Nederlanders in het veld stonden.

Na de ijzersterke start in de Primera Division, met negen punten uit de eerste drie duels, werd in Madrid reikhalzend uitgekeken naar het Champions League-treffen met Werder. Tegen de Duitsers zou immers blijken hoe sterk de Spanjaarden werkelijk waren en hoe Real zich verhoudt tot de internationale (sub-)top.

Hierna moest Real op zoek naar een tweede doelpunt, maar dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. De Spaanse club kreeg wel kansen, maar sprong daar niet zuinig genoeg mee om. Daar stond tegenover dat met name Diego de defensie van Real regelmatig in de problemen bracht. Real had dus wel het betere van het spel, maar de Duitsers mochten dus lang hopen op minimaal één punt.

En zo werd het al met al toch nog een feestelijke avond, dinsdag in Estadio Santiago Bernabeú. Een feestje met een oranje tintje, want in de laatste tien minuten stonden er liefst vier Nederlanders in het veld. Daarom mag de zege van Real ook best gezien worden als een succesje voor het Nederlandse voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen