Zege op NEC bezorgt Vitesse beste seizoenstart ooit

2 september 2007, 14:17   Bijgewerkt: 2 september 2007, 15:44

Vitesse heeft zich zondag gehandhaafd aan de kop van de eredivisie. In eigen huis won de ploeg van Aad de Mos met 1-0 van een sterker NEC, dat in Piet Velthuizen een niet te passeren doelman tegenover zich had. Harrie Gommans zorgde ervoor dat Vitesse na Sparta (2-1) en AZ (1-0) ook tegen NEC drie punten pakte. 

Opvallendste man in het Gelredome was Jhon van Beukering. De spits debuteerde zeven jaar geleden in het geelzwart van Vitesse in de eredivisie. De toen 17-jarige Van Beukering kreeg de erfenis van de Griekse topscorer Nikos Machlas op zijn schouders en kenners voorspelden hem een grote toekomst. Na vier seizoenen met slechts acht doelpunten vertrok de aanvaller via de achterdeur naar de eerste divisie.

Op het veld liet Van Beukering zien het niveau van de eredivisie nu wel aan te kunnen. De aanvalsleider van NEC was bij alle gevaarlijke momenten van zijn ploeg betrokken. De Nijmegenaren hadden daarbij de pech dat scheidsrechter Ben Haverkort in de eerste helft weigerde om de bal op de stip te leggen nadat Vitesse-verdediger Civard Sprockel in het strafschopgebied Van Beukering naar beneden had getrokken.

Vitesse mocht doelman Piet Velthuizen dankbaar zijn dat die voorsprong tot het einde toe op het bord bleef staan. Velthuizen, mateloos populair onder de eigen aanhang, hield NEC met fraaie reddingen van de verdiende gelijkmaker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen