Koeman: "We hebben absoluut kans"

1 oktober 2007, 19:02   Bijgewerkt: 1 oktober 2007, 20:00

PSV-trainer Ronald Koeman is er overtuigd dat er wat te halen valt voor zijn ploeg, op bezoek bij de Italiaanse kampioen Internazionale. "Ik geloof absoluut dat we kans hebben. We beseffen wel dat het heel moeilijk is, maar je bent nooit kansloos", zegt de coach van de Eindhovenaren op de website van zijn club.

Koeman erkent dat Inter favoriet is, maar sluit een stunt niet uit. "Iedere keer zie je in het voetbal weer uitslagen die je niet verwacht. Natuurlijk is er verschil in kwaliteit, neem alleen al de mogelijkheden die een club als Inter heeft ten opzichte van ons. Maar je ziet de afgelopen jaren, niet alleen bij PSV maar ook bij andere clubs waar ik heb gewerkt op CL-niveau, dat je door middel van tactisch concept en vertrouwen in de groep resultaat kunt boeken. Ik geloof absoluut dat we kans hebben."

"We beseffen wel dat het heel moeilijk is. Ook gezien de eerste resultaten deze groepsfase", verwijst Koeman naar de nederlaag die Inter eerder deze groepsfase leed in Turkije tegen Fenerbahçe. "Er staat druk op de ketel bij Inter van 'het moeten winnen morgen'. Maar ook bij ons is het besef aanwezig."

"We weten wat we kunnen en weten wat we moeten verbeteren. We zullen rustig moeten zijn, 'vast' in ons voetbal en dan heb je hier kans. Het team is veranderd en heeft minder ervaring op dit niveau, maar ervaring krijg je alleen maar als je dit soort wedstrijden speelt. Ik zie dan ook niet in waarom we nu minder kans hebben dan vorig jaar. Hun speelwijze is bekend. Ze hebben wat problemen met schorsingen en blessures, maar we zullen zeker niet verrast worden door hun speelwijze. Alleen ze bezitten een aantal spelers die grote individuele kwaliteiten hebben die wedstrijden beslissen", besluit de coach van de Eindhovense poeg.

Koeman moet dinsdag in San Siro overigens schuiven in de verdediging. De oefenmeester kan geen beroep doen op de geschorste Mike Zonneveld en de geblesseerde Manuel da Costa. "Niemand is bij ons onvervangbaar", aldus Koeman. "In het voetbal heb je nou eenmaal te maken met blessures en schorsingen. Het is aan ons om daar een oplossing voor te vinden."

Vermoedelijke opstelling: Gomes; Kromkamp, Addo, Salcido en Alcides; Mendez, Simons, Perez en Culina; Farfan en Lazovic

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen