Dembele na operatie zeker acht weken buiten spel

18 november 2008, 19:17   Bijgewerkt: 18 november 2008, 19:27

Moussa Dembele kan voorlopig niet in actie komen voor AZ. Onderzoek wees uit dat de Belgische spits van AZ onder het mes moet en dat hij daarna acht weken nodig heeft om te herstellen. "Dit is een zware klap voor Moussa, hij heeft even tijd nodig om het te verwerken", zegt manager Patrick Vervoort tegen Sporza.

Dembele liep zijn blessure vorige maand op, tijdens de warming-up van de WK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Spanje. In de weken daarvoor verkeerde de spits in bloedvorm. De afgelopen periode hervatte Dembele weliswaar de training, maar hij bleef last houden van zijn gewricht. Onderzoek van de Belgische specialist Lieven Maesschalk wees dinsdag uit dat er schade is aan Dembeles meniscus en dat er een kijkoperatie aan te pas moet komen om dat te herstellen.

Volgens manager Vervoort is Dembele zwaar geraakt door het slechte nieuws. "Hij is te ontgoocheld om interviews te geven", zegt zijn belangenbehartiger.

Dembeles plaats in de basisformatie van AZ werd aanvankelijk ingenomen door Graziano Pelle. Sinds ook de Italiaan in de lappenmand zit, speelt de Braziliaan Ari in de Alkmaarse voorhoede naast clubtopscorer Mounir el Hamdaoui

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen