Leonardo: "Mooie stap vooruit voor jeugdig Ajax"

Ger
28 november 2008, 09:00   Bijgewerkt: 28 november 2008, 14:36

Ajax bewees zichzelf donderdagavond een grote dienst door met 1-0 te winnen bij Hamburger SV. Dankzij de onverwachte zege hebben de Amsterdammers de volgende ronde van de UEFA Cup nadrukkelijk in het vizier. "Dit mogen we nu niet meer weggeven."

Invaller Leonardo ontpopte zich bij Ajax tot de gevierde man. De Braziliaan was er een kwartier voor tijd als de kippen bij om een foute pass van HSV trefzeker af te straffen. "Ik ben heel erg blij met het doelpunt. Maar het was uiteindelijk een prestatie van de hele ploeg", zegt Leonardo bescheiden tegen FCUpdate.nl. "HSV is een sterke tegenstander met veel fysieke kracht. Daarom hebben we ze juist op een voetballende manier bestreden."

"Een prachtige avond", vult Gregory van der Wiel aan. "HSV is in vorm, dat bewijzen vooral de uitslagen die ze dit seizoen voor eigen publiek hebben geboekt. Maar wij hebben laten zien dat we ook heel goed kunnen voetballen. De spelers in onze selectie vullen elkaar uitstekend aan. We wisten dan ook dat we tegen HSV zeker kansrijk waren om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dat we zelfs drie punten aan het duel overhouden, is natuurlijk helemaal geweldig."

Urby Emanuelson, al langere tijd onomstreden bij de nummer drie van de Eredivisie, vond de Noord-Duitse opponent tegenvallen. "Ik had eerlijk gezegd meer van ze verwacht. Ze loerden vooral op onze foutjes, maar dat leverde ze weinig op. Ik moet een compliment geven aan onze achterste linie, die aan de bal heel koel is gebleven. Dat gaf ons tijdens de wedstrijd het nodige vertrouwen om een hoog aangeschreven ploeg als HSV de baas te zijn."

"In de voorhoede loopt het bovendien ook prima, hoewel we met Klaas Jan Huntelaar een belangrijke man missen. Maar Luis Suarez neemt de taken heel goed over. Nu ook Miralem Sulejmani terug is van zijn blessure, hebben we een zeer dynamische aanval. Het zijn spelers die sterk zijn met een actie", aldus de Oranje-international. "Het is aan Kennedy en mijzelf om daarop vanuit het middenveld te anticiperen. Het is wat vrijer, maar dat blijkt ons goed te bevallen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen