Steppe: "Alles is beter geregeld in Nederland"

12 november 2008, 11:46

Sinds Kenny Steppe afgelopen zomer overstapte van Germinal Beerschot naar SC Heerenveen, is er een wereld voor hem open gegaan. De doelman verbaast zich nog regelmatig over de enorme verschillen tussen België en Nederland.

"Hier is alles beter geregeld. Wat in Nederland binnen een paar weken geregeld is, daar moet je in België drie maanden op wachten", zegt hij op de website van zijn club.

"Voetbal leeft volop in Nederland. De stadions zijn uitverkocht, er is meer entourage. Het is super om in de Nederlandse competitie te spelen", vervolgt de 19-jarige Steppe, die sinds enkele weken eerste keeper is van SC Heerenveen. "Het niveau is een stap hoger. In België draait het meer om fysieke kracht. Hier zijn technisch vermogen en tactische inzicht belangrijker. Bij het afwerken op de goal komen ook bijna alle ballen binnen de palen. Dat is in België wel anders. Ook het tempo in de partijtjes ligt veel hoger. Ik word bij sc Heerenveen een betere keeper, zeker weten."

Vanavond speelt Steppe met Heerenveen tegen de amateurs van Haaglandia, een duel dat de Friezen móeten winnen. "Op papier mag deze wedstrijd geen problemen opleveren. Het enige gevaar schuilt in onderschatting. We moeten scherp beginnen en proberen snel te scoren. Als we geconcentreerd spelen kan het een wedstrijd zijn waarin we en doelpunten kunnen maken en aan de automatismen kunnen werken. Het is met de zware reeks die we achter de rug hebben wel lekker om een minder sterke tegenstander te treffen. En persoonlijk wil ik weer de nul vasthouden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen