Stuttgart stuurt voormalig succescoach Veh weg

23 november 2008, 11:05   Bijgewerkt: 23 november 2008, 11:17

Armin Veh is niet langer coach van VfB Stuttgart. De Duitse club, waar onder meer Khalid Boulahrouz onder contract staat, besloot zondag om het contract van de oefenmeester per direct te ontbinden. Veh krijgt hiermee de rekening gepresenteerd voor de slechte start van het seizoen. Na veertien duels staat de ploeg slechts elfde in de Bundesliga, dertien punten achter de verrassende koploper Hoffenheim.

Veh trad in februari 2006 in dienst bij Stuttgart, na eerder onder meer Hansa Rostock en FC Augsburg onder zijn hoede te hebben gehad. In Stuttgart moest hij de flamboyante Giovanni Trapattoni opvolgen en de Duitser slaagde glansrijk in die missie. Sterker nog, in zijn eerste volledige seizoen (2006/2007) leidde hij Stuttgart zeer verrassend naar de Duitse landstitel. Ook bereikte de ploeg van Veh dat seizoen de finale van het Duitse bekertoernooi, waarin 1.FC Nürnberg net te sterk was (3-2).

Na dit succesjaar kwam de slop er in. Vorig seizoen eindigde de ploeg als zesde in Duitsland, terwijl ook Europees gezien weinig gepresteerd werd. Dit seizoen moest Stuttgart weer terug naar de top, maar Veh slaagde er niet in om zijn elftal aan de praat te krijgen. De 1-4 nederlaag tegen VfL Wolfsburg, afgelopen zaterdag, betekende voor de clubleiding de druppel die de emmer deed overlopen. 

Oud-international Markus Babbel (36) neemt de taken van Veh voorlopig over. Hij was in het verleden al assistent-trainer van het tweede elftal van Stuttgart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen