Väyrynen: "Wij missen de zakelijkheid van PSV"

Ger
5 november 2008, 16:38

Mika Väyrynen pleit voor meer zakelijkheid in het spel van SC Heerenveen. Volgens de Finse international moet de Friese club een voorbeeld nemen aan zijn vorige werkgever PSV.

"Aanvallen is mooi, maar PSV is niet vier jaar op rij kampioen geworden omdat het mooi en aanvallend speelde. Wij missen de zakelijkheid van PSV", stelt Väyrynen op de website van SC Heerenveen. "We moeten eindelijk eens een keer de nul houden. Als ik naar de spelersgroep kijk dan denk ik van 'wat is dit?' Er is zoveel talent, we hadden bovenaan kunnen staan."

De middenvelder hoopt dat de Friezen donderdag tegen VfL Wolfsburg in de UEFA Cup een solide prestatie kunnen neerzetten. "Tegen Duitsers kun je geen moment verslappen. Ze leveren veel arbeid en slaan vaak in de slotfase toe. We moeten geconcentreerd zijn en blijven. Juist dat laatste is ons probleem. We maken te veel persoonlijke fouten en geven daardoor makkelijk goals weg. Europees kun je je geen fouten veroorloven, die worden meteen afgestraft."

Väyrynen ziet de toekomst, mede door de aanwezigheid van coach Trond Sollied, wel zonnig tegemoet. "Sollied is vooral tactisch sterk en hij durft. Dat heeft hij tegen Milan bewezen door met drie verdedigers te spelen en hij laat tegen AZ gewoon een jonge speler als Pavel (Wojciechowski, red.) debuteren. Pavel is nog maar 18, maar kan een hele grote worden. Ik denk dat we met SC Heerenveen nog ver kunnen komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen