Meeuwis: "Zwaar programma gunstig voor AZ"

5 februari 2009, 13:50

Marcel Meeuwis is er van overtuigd dat AZ dit seizoen kampioen van Nederland gaat worden. De Alkmaarders hebben nog een zwaar programma voor de boeg, maar volgens de middenvelder van Roda JC hoeft dat geen probleem te zijn. Sterker nog, hij denkt dat AZ juist minder moeite heeft met relatief sterke tegenstanders.

AZ speelde de afgelopen weken tegen FC Volendam, De Graafschap, Sparta en Roda JC, vier ploegen die onderin de Eredivisie bivakkeren. Alle deze duels leverden AZ drie punten op, maar echt gemakkelijk ging het niet. De Alkmaarders hadden vaak moeite om de defensief ingestelde tegenstander kapot te spelen.

AZ-middenvelder Maarten Martens hoopt dat Meeuwis gelijk heeft. "Voor de winterstop bleek inderdaad dat we vooral goed speelden, tegen teams uit het linkerrijtje. Maar of dat in de tweede seizoenshelft ook zo is, moet nog blijken. Je kan alles op twee manieren uitleggen. Je kan inderdaad zeggen dat we tegen zwakkere tegenstanders moeite hebben om ons spelletje te spelen, maar je kan ook zeggen dat we nu gewoon even in een mindere periode zitten. In dat geval hebben we geluk dat we, in deze mindere periode, tegen wat zwakkere tegenstanders spelen."

De komende periode moet AZ nog op bezoek bij onder meer Ajax, PSV, NEC, NAC Breda en FC Twente, terwijl SC Heerenveen en FC Groningen naar Alkmaar komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen