Zlatan helpt Internazionale vlot voorbij Genoa

7 maart 2009, 20:22   Bijgewerkt: 7 maart 2009, 20:27

Internazionale heeft de lastige uitwedstrijd bij subtopper Genoa omgezet in een 2-0 overwinning. Oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic nam al na twee minuten de openingstreffer voor zijn rekening. Na een kwartier in de tweede helft bepaalde Mario Balotelli de eindstand vervolgens op 0-2.

Door de overwinning vergrootte de koploper het gat met naaste belager Juventus tot tien punten. De Oude Dame kan zaterdagavond het verschil terugbrengen tot zeven punten als het de stadsderby tegen Torino naar zijn hand zet.

Eerder op de dag kwam AS Roma op gelijke hoogte met Genoa door thuis 1-1 te spelen tegen Udinese. Dias Da Silva Dalbelo Felipe zette de bezoekers na 55 minuten op 0-1, maar zes minuten later herstelde Mirko Vucinic de opgelopen schade. Een dubbele gele kaart voor Daniele De Rossi had tot gevolg dat de hoofdstedelingen de laatste twintig minuten met een man minder speelden.