Boze El Akchaoui: "NEC is geen politieke partij"

8 juli 2009, 11:20   Bijgewerkt: 8 juli 2009, 11:27

Het seizoen is nog niet eens begonnen, maar bij NEC rommelt het al. Youssouf el Akchaoui leverde vorige week zijn aanvoerdersband in, omdat hij te weinig steun voelde vanuit de rest van de selectie. "'Op namen ga ik niet in. Wat ik wel wil zeggen is dat ik hier ben om te trainen, assists te geven en doelpunten te maken. Ik ben profvoetballer en zit niet bij een politieke partij", moppert hij in Voetbal International.

El Akchaoui promoveerde in januari, toen Peter Wisgerhof vertrok, tot aanvoerder. De nieuwe coach Dwight Lodeweges wilde hier geen verandering in brengen. "Hij gaf de band voor dit seizoen weer aan mij, maar het voelde niet goed."

"Er was een aantal andere spelers druk met het aanvoerderschap. Daar had ik geen zin in. Toen ben ik naar de trainer gegaan en heb hem gezegd: bij deze lever ik de band in. Hij vroeg me er nog een weekend over na te denken, maar ik ben bij mijn standpunt gebleven. Deze spelers waren alleen maar aan het dwarsliggen. Als iets me niet wordt gegund, dan houd ik de eer aan mezelf", aldus El Akchaoui.

Enige tijd geleden moest er al een groepsgesprek plaatsvinden bij NEC om de sluimerende onvrede te bespreken. "Dat kan ik niet ontkennen", zegt de linksback. "Toen heb ik gevraagd: wie is er op tegen dat ik aanvoerder ben? Niemand stak zijn hand op. Niks aan de hand, denk je. Maar later hoor je dan weer dat een paar spelers toch hun mond opentrekken als de groep kleiner is. Heel slap. Argumenten heb ik niet gehoord, dat vind ik het erge. Dan ben ik er meteen klaar mee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen