Bayern mazzelt met laat buitenspeldoelpunt

17 februari 2010, 22:38   Bijgewerkt: 18 februari 2010, 00:30

Bayern München mag niet klagen over de uitkomst van de Champions League-wedstrijd tegen Fiorentina. De Duitsers hadden de hele wedstrijd hun handen meer dan vol aan de ploeg uit Florence, maar wonnen fortuinlijk met 2-1. Miroslav Klose maakte in de slotfase, duidelijk in buitenspelpositie, het winnende doelpunt. Arjen Robben had vanaf elf meter voor de openingstreffer gezorgd.

Dat de treffer van Klose goedgekeurd werd, was onvoorstelbaar. Zeker omdat de spits niet één keer, maar zelfs twee keer buitenspel stond voordat hij de 2-1 binnenkopte. Eerst op een schot van Arjen Robben, dat moeizaam gekeerd werd door Fiorentina-doelman Sebastien Frey, en daarna op een kopballetje breed van teamgenoot Olic. Desondanks hield de Noorse assistent-scheidsrechter zijn vlag omlaag en kon Bayern toch nog een overwinning bijschrijven.

Daar zag het lange tijd niet naar uit, want Fiorentina voetbalde prima mee in München. Het zette Bayern goed vast en kwam eigenlijk nauwelijks in de problemen. Voor rust ging het één keer mis, toen Franck Ribéry in kansrijke positie onderuit gekegeld werd. In de rebound schoot Mario Gomez raak, maar scheidsrechter Ovrebo had al gefloten voor een penalty. Deze werd feilloos benut door Arjen Robben.

Lang kon Bayern niet genieten van deze voorsprong, want vlak na de pauze tikte verdediger Kroldrup uit een hoekschop de 1-1 binnen. Hierna waren de Italianen zelfs bij vlagen de betere ploeg en leek de 2-1 geen moment aanstaande, tot Ovrebo rood trok door verdediger Gobbi. Hij ving Arjen Robben op met zijn elleboog en op aanraden van zijn assistent, die even later dus ook het buitenspeldoelpunt van Klose goedkeurde, trok de Noorse leidsman een directe rode kaart.

Met elf tegen tien slaagde Bayern er eindelijk in om wat kansen te creëren, maar Fiorentina leek stand te houden. Tot Klose in de slotfase de 2-1 binnenkopte. Hierdoor kan Bayern de return, over twee weken in Italië, toch nog met een gerust gevoel tegemoet zien. Door de omstreden treffer van Klose moet Fiorentina nu in eigen stadion namelijk minimaal één keer scoren om Bayern uit te schakelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen