Definitief 10.000 fans per club bij bekerfinale

Ger
31 maart 2010, 14:46   Bijgewerkt: 31 maart 2010, 15:07

Feyenoord en Ajax krijgen voor hun supporters elk tienduizend kaarten voor de bekerfinale op 25 april in De Kuip. De KNVB heeft ingestemd met dit voorstel van burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. De overige toegangsbewijzen worden verkocht aan 'neutrale' fans; die kaarten worden op naam geregistreerd.

Omdat er strenge eisen zijn gesteld aan de verkoop van kaarten aan andere supporters, zal de KNVB de doelgroepen zelf benaderen die hiervoor in aanmerking komen. Daarnaast wordt in de periode tot de finale en op de dag zelf streng opgetreden tegen zwarthandel. De bond is verheugd dat aanhangers van beide clubs bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn.

Er moesten afspraken over de kaartverdeling gemaakt worden, omdat beide clubs in 2009 hadden afgesproken vijf jaar lang bij competitieduels geen fans meer mee te nemen naar de uitwedstrijden. Dat gold niet voor de bekerfinale en de Johan Cruijff Schaal, die altijd in respectievelijk De Kuip en de ArenA worden gespeeld.

Na de finale gaat de KNVB de gang van zaken evalueren en beraadt de bond zich op afspraken voor volgende edities van de bekerfinale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen