Argentinië wint met gemak van Mexico

27 juni 2010, 22:21   Bijgewerkt: 28 juni 2010, 00:33

Argentinië heeft zich voor de kwartfinale geplaatst. Het had wel de hulp van de arbitrage nodig. De eerste goal was duidelijk buitenspel, maar werd toch gegeven. Mexico kon zich niet meer herstellen en gaf de overwinning cadeau. Het team van Diego Maradona moet nu af zien te rekenen met Duitsland.

{image[272037][right-half][]}Vier jaar geleden stond in Duitsland dezelfde achtste finale op het programma: Argentinië-Mexico. Toen wisten de Mexicanen het Argentinië erg moeilijk te maken. Een prachtig doelpunt van Maxi Rodríguez in de verlenging was nodig voor de Argentijnse overwinning. Ook nu was het op papier een aardige ontmoeting. Argentinië had alle wedstrijden in de groep gewonnen en Mexico had knap Frankrijk met 2-0 verslagen (al moet je je achteraf afvragen of dat wat waard is) en overleefde de poule met Uruguay.

De eerste kansen in de wedstrijd waren voor Mexico. Carlos Salcido schoot van ver op de lat en ook later waren er goede mogelijkheden. Argentinië kon nog weinig laten zien, maar kreeg hulp van de arbitrage. Carlos Tevez stond duidelijk buitenspel toen hij scoorde, maar de grensrechter zag het om een of andere reden niet. De Mexicanen reageerden woest en de scheidsrechter had nog even overleg met zijn grensrechter, maar de goal telde. En dat was eigenlijk al het einde van de wedstrijd.

{image-old[45183][left-half][]}Mexico leek zo gefrustreerd en boos om de onterechte goal dat het vergat te voetballen. Ricardo Osori maakte een verschrikkelijke fout en speelde de bal in de voeten van Gonzalo Higuaín, die als echte spits wel raad wist met deze kans. Na iets meer dan een half uur spelen was het 2-0. Vlak voor de rust kreeg de Mexicaanse spits Javier Hernández nog de kans om de aansluitingstreffer te maken, maar hij miste net de bal.

In de tweede helft kon Mexico weinig uitrichten. Argentinië daarentegen hield de bal rustig in de ploeg en scoorde met Carlos Tevez ook nog een prachtige goal. Maradona leek de 3-0 voorsprong ook wel genoeg te vinden en haalde Tevez naar de kant haalde en zette middenvelder Veron in. Mexico liet nog één keer van zich horen via Javier Hernández, die prachtig raak schoot. Veel gebeurde er niet meer na de 3-1. Argentinië geloofde het wel, Mexico geloofde het niet meer.

{image[272036][right-half][]}Waarschijnlijk had Argentinië de wedstrijd toch wel gewonnen, maar het blijft onbegrijpelijk hoe op dit niveau de arbitrage zo kan blunderen. De eerste goal van de Argentijnen was niet randje buitenspel, dit was buitenspel zoals je het aan een beginnende voetbalkijker uitlegt. De Mexicanen valt te verwijten dat ze zich door de arbitrale dwaling compleet uit de wedstrijd hebben laten spelen. De ploeg van Javier Aguirre wekte niet meer de indruk zelf te geloven in een stunt en bleef te lang gefrustreerd. De goal van Hernández viel te laat.

Argentinië mag zich gaan voorbreiden op de kwartfinale tegen Duitsland, die overigens ook een kopie is van de kwartfinale van vier jaar geleden. Toen won Duitsland, na strafschoppen. Of het nu anders zal zijn weten we zaterdag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen