Bielsa liefhebber van het Ajax van Van Gaal

Ger
23 juni 2010, 12:10   Bijgewerkt: 23 juni 2010, 12:28

Bondscoach Marcelo Bielsa van Chili blijkt een ware liefhebber van de 'Hollandse school'. De geboren Argentijn is met name te spreken over het voetbal van Ajax, zoals het dat in de jaren negentig speelde onder leiding van Louis van Gaal.

"Die ploeg speelde heel flexibel bij balbezit van de tegenstander. De linies pasten zich aan, naar gelang het spel van het andere team. Maar in balbezit had het een geheel eigen stijl. Onafhankelijk van anderen en natuurlijk aanvallend. Wij proberen dat met Chili ook", aldus Bielsa in het AD. "Als dergelijk voetbal goed wordt uitgevoerd is het winnend én leuk voor het publiek om te zien. Daar gaat het allemaal om."

"Wat ik misschien nog wel het mooiste vind, is dat Ajax in die tijd gemiddeld 37 keer per wedstrijd terugspeelde. Dat lijkt niet attractief, fans keuren zoiets af, maar bij Ajax betekende het niets anders dan een nieuuwe poging een mooie aanval op te zetten", stelt Bielsa, die met Chili op het WK koploper is in groep H. Ondanks twee zeges zijn de Zuid-Amerikanen nog niet zeker zijn van een plaats bij de laatste zestien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen