Griekenland mag nog dromen na eerste WK-zege

Ger
17 juni 2010, 17:51   Bijgewerkt: 17 juni 2010, 19:32

Griekenland heeft donderdag tegen Nigeria zijn eerste WK-zege ooit gegrepen. De Afrikanen kwamen via Kalu Uche nog wel op voorsprong, maar een rode kaart voor Sani Kaita bracht de Grieken terug in de wedstrijd. Dimitris Salpingidis en Vassilis Torosidis bogen daarna de achterstand om.

De Afrikanen kwamen dankzij een keepersfout van Alexandros Tzorvas in de 16e minuut aan de leiding. De Griekse sluitpost verkeek zich lelijk op een vrije trap van Kalu Uche. De achterstand deed de Europees kampioen van 2004 evenwel niet uit zijn voetbalcoma ontwaken. Een domme actie van Sani Kaita bracht Griekenland na ruim een half uur spelen wél tot leven. De oud-Spartaan kreeg rood voor een trap richting Vassilis Torosidis.

Met een man meer kwam de equipe van keuzeheer Otto Rehhagel vlak voor de pauze op 1-1. Over geluk hadden de Grieken overigens niet te klagen bij hun eerste WK-treffer ooit. De uithaal van Dimitris Salpingidis sprong via de rechterhak van de Nigeriaan Haruna Lukman tegen de touwen. Na de doelwissel bleef Griekenland mede door uitstekend keeperswerk van Vincent Enyeama geruime tijd verstoken van een tweede treffer.

Door de overwinning heeft Griekenland net als Zuid-Korea drie punten na twee duels. Nigeria staat onderaan in groep B na twee nederlagen. Argentinië gaat met zes punten aan de leiding.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen