AZ verdiende 16,3 miljoen in Champions League

24 augustus 2010, 18:51

AZ heeft afgelopen seizoen 16,3 miljoen euro opgestreken in de Champions League, zo heeft de UEFA dinsdag op de eigen website bekend gemaakt. Voor de Alkmaarse formatie, die al in de groepsfase strandde, een mooie bonus. Het grote geld werd echter door winnaar Internazionale verdiend.

De winnaar van het miljoenenbal hield bijna 50 miljoen euro over aan de winst van de cup met de grote oren. Bayern München, dat in de finale verloor van Inter, moet het met bijna 45 miljoen euro doen.

Opvallend genoeg verdiende Manchester United als kwartfinalist meer dan Bayern, vanwege hogere inkomsten uit de zogeheten 'tv-marketpool'. Deze pool is voor de Engelse clubs iets gunstiger dan voor Duitse ploegen. ManU mag bijna 46 miljoen euro bijschrijven na zijn CL-optreden van afgelopen jaargang.

In de Europa League verdiende PSV het meeste van de Nederlandse deelnemers, ruim 1,8 miljoen euro. Ajax moest het met een ton minder doen, FC Twente hield bijna 1,6 miljoen euro over aan het optreden in het tweede Europese bekertoernooi en SC Heerenveen ruim 1,4 miljoen euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen