Anthuenis (66) wil nog niet stoppen

29 september 2010, 09:08   Bijgewerkt: 29 september 2010, 09:13

Aimé Anthuenis peinst er niet over om na zijn ontslag bij Lierse SK een punt achter zijn trainerscarrière te zetten. De 66-jarige voormalig bondscoach wil dolgraag nog ergens aan de slag, vertelt hij aan het Belgische TV Oost.

"Ik heb geen flauw benul van wat de toekomst brengt. Ik zeg niet dat ik stop als trainer op het hoogste niveau. De clubs mogen mij altijd bellen, ik sluit niks uit", aldus de coach, die open staat voor een andere functie bij een club. "Misschien als technisch directeur, maar daarvoor zijn weinig clubs rijp in België, want bestuursleden staan niet graag macht af. Maar ik heb te veel ervaring om niks te doen."

Eerder dit seizoen werd Anthuenis ontslagen bij Lierse SK, waarmee hij vorig seizoen promoveerde. Op het hoogste niveau pakte hij slechts één punt uit de eerste zeven duels en dat werd hem fataal. "Ik kan zeggen wat ik wil, het zijn de cijfers die tellen als je geen punten hebt", toont hij zich reëel. "Het was ook een beetje te voorzien. Ik heb destijds hetzelfde meegemaakt met Waregem: kampioen spelen in tweede met een team dat moest knokken. Te veel spelers gingen mee over naar eerste klasse terwijl ze daar niet rijp voor waren. Ik zal ongetwijfeld ook fouten gemaakt hebben. Pas na zes weken kreeg ik versterking. Ik had harder moeten zagen."

Tussen 2002 en 2005 was Anthuenis trainer van de nationale ploeg van België. Daarvoor zat hij op de bank bij de Belgische topclubs Racing Genk en Anderlecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen