Groep A: Hiddink wint van tien Rode Duivels

Ger
7 september 2010, 21:20   Bijgewerkt: 8 september 2010, 01:10

België staat na twee duels in de EK-kwalificatie nog met lege handen. De Rode Duivels verloren dinsdagavond een doelpuntrijke uitwedstrijd tegen het Turkije van keuzeheer Guus Hiddink: 3-2.

Uitgerekend Daniel van Buyten nam beide Belgische treffers voor zijn rekening. De verdediger was vorige week tegen Duitsland nog de schlemiel, door in de fout te gaan bij het enige doelpunt. Van Buyten zette de Belgen tegen Turkije in de 28e minuut met een kopgoal op voorsprong. Na rust repareerde de thuisploeg die schade via Hamit Altintop: 1-1.

In de 64e minuut moest België met tien man verder, nadat Vincent Kompany zijn tweede gele kaart kreeg. Kort daarop tekende Semih Sentürk voor de 2-1. Van Buyten hielp de equipe van bondscoach Georges Leekens in de 69e minuut aan de gelijkmaker. Arda Turan bezorgde Turkije daarna alsnog de drie punten: 3-2.

Duitsland schoof Azerbeidzjan soepel opzij. De nummer drie van het WK zegevierde met 6-1 in Keulen. De Duitse doelpunten kwamen op naam van Heiko Westermann, Lukas Podolski (twee), Miroslav Klose, Holger Badstuber en Rashad Sadigov (eigen doel). Bij de rust leidde Duitsland al met 3-0.

De ploeg van teamchef Joachim Löw heeft in groep A van het EK-kwalificatietoernooi zes punten, evenals Turkije. Oostenrijk, dat tegen Kazachstan zijn eerste wedstrijd won (2-0), is de nummer drie in de poule.