Huntelaar verliest bij debuut voor Schalke

Ger
10 september 2010, 21:56   Bijgewerkt: 10 september 2010, 22:47

Klaas-Jan Huntelaar heeft een tegenvallend debuut achter de rug bij Schalke 04. Met de van AC Milan overgenomen aanvaller in de basiself gingen Die Königsblauen vrijdagavond onderuit bij 1899 Hoffenheim: 2-0.

Isaac Vorsah opende enkele minuten voor de pauze de score. Diep in blessuretijd liet keeper Manuel Neuer een kopbal van Sejad Salihovic in zijn eigen doel stuiteren. Twee dagen na zijn presentatie bij Schalke mocht Huntelaar, die afgelopen week voor Oranje vijf keer scoorde in twee EK-kwalificatieduels, meteen in het basisteam beginnen. In de 59e minuut was hij met een kopbal nog wel dicht bij de gelijkmaker.

Door de nederlaag is het ambitieuze Schalke na drie competitieduels de puntloze hekkensluiter in de Bundesliga. In de seizoensopener tegen Hamburger SV zat de opgeleefde Ruud van Nistelrooy de nummer twee van het afgelopen seizoen dwars (2-1). Daarna was Hannover 96 met dezelfde cijfers te sterk voor Schalke.

Voor Hoffenheim was het de derde competitiezege in evenzoveel wedstrijden. Met negen punten gaat de ploeg aan kop van de Duitse competitie.